Rekordi

Dubrovnik obilježio ostvarenje od tri milijuna noćenja u jednoj godini

Gospodarstvo / Flash | 26. 10. 2014. u 20:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prigodnom je svečanošču u palači Sponza Turistička zajednica grada Dubrovnika svečano je obilježen povijesni rekord: ostvarenje tri milijuna noćenja tijekom jedne godine. Točnije, taj je poslijeratni rekord ostvaren 23. listopada kada je zabilježno 3.014.955 noćenja uz 821.890 dolazaka!

To čini porast od 9 posto noćenja, te 12 posto dolazaka unutar kojih su inozemni gosti ostvarili plus od 14, a domaći od 1 posto koji je tim značajniji kada se zna da je ostvaren tijekom aktualne recesije.

"Danas je u gradu 30 tisuća gostiju, a za to i rekord kojeg obilježavamo zaslužni su svi: od djelatnika Zračne luke u Čilipima do onih u Lučkim upravama kao 'turističkim recepcijama', te djelatici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Carinarnice Dubrovnik. Svi oni su doprinjeli rekordu, a policija posebno priznanju da smo jedan od šest najsigurnijih gradova svijeta i na tome im veliko hvala. Do kraja godine očekujemo ostvarenje 3,180 milijuna noćenja uz 850 tisuća dolazaka", rekao je dubrovački gradonačelnik i predsjednik TZ grada Dubrovnika Andro Vlahušić.

Vidno zadovoljan, Vlahušić je najavivši investicije Razvoj golfa, dodao: "I uz upola manji rast od onog kojeg svake godine bilježimo milijun dolazaka gostiju očekujemo za dvije, a novi rekord od četiri milijuna noćenja već za pet godina, a u roku deset godina i prihod od milijardu eura!

Ove je godine daleko najviše britanskih gostiju: ostvarit će oko 620 tisuća noćenja dok će gosti iz Njemačke ostvariti 209, a oni iz Francuske 192 tisuće noćenja, a nas posebno raduje činjenica da ostvarujemo veliki porast gostiju starosti 21-30, te 31-40 godina što pokazuje da smo postali 'živa' i sve zanimljivija destinacijja koja živi cijeli dan skoro cijelu godinu, što građani i turistički djelatnici prihvaćaju".

Kopirati
Drag cursor here to close