Nož u leđa

Istočni prsten: Europa nudila Rusiji da se zaobiđe Srbija

Gospodarstvo / Flash | 18. 06. 2015. u 21:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je u četvrtak kako je od ruskih kolega saznao da su dužnosnici EU nudili Rusiji da se izgradi plinovod koji bi se zvao "Istočni prsten", a išao bi preko Bugarske, Rumunjske, Mađarske i Slovačke, dok bi Srbija bila zaobiđena.

Vučić je, posle razgovora s predsjednikom Upravnog odbora Gazproma Aleksejem Millerom, naglasio kako toliko licemerje od dužnosnika u Bruxellesu nije mogao ni zamisliti, jer su oni bili glavni koji su učinili sve da propadne projekt Južni tok.

''Generalno, kada ruski plin treba ići za Srbiju, to je onda politički problem, a kada treba ići za zapadnu i sjevernu Europu, onda je to ekonomija koja nema veze s politikom", rekao je Dačić novinarima u Sankt Peterburgu gdje predvodi izaslanstvo Srbije na Međunarodnom ekonomskom forumu.

"Ako je točno ovo što sam prvi put čuo, to zaslužuje vrlo ozbiljne razgovore s Europskom komisijom, o njihovom odnosu prema Srbiji, prema interesima Srbije i građanima Srbije", naglasio je Dačić.

Dačić je naveo da je u razgovoru s Millerom još jednom potvrđena opredjeljenost Srbije za nastavak suradnje s ruskim energetskim gigantom i podsjetio da je čitava Srbija bila razočarana zbog propasti projekta izgradnje plinovoda Južni tok, koji je za Srbiju bio od životnog interesa.

Kopirati
Drag cursor here to close