Ne ide

Pregovori s Grčkom opasno na rubu incidenta

Gospodarstvo / Flash | 18. 06. 2015. u 21:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak eurozone na kojemu se razgovaralo o Grčkoj završio se u četvrtak navečer bez dogovora i bez odluke, čime se zemlja još više približila nemogućnosti plaćanja dugova krajem mjeseca, rekli su europski čelnici.

Grčki ministar financija Yanis Varoufakis je upozorio kako su pregovori Grčke i njezinih međunarodnih povjeritelja opasno na rubu incidenta.

"Ja sam upozorio moje kolege da ne razmišljaju na takav način", rekao je Varoufakis nakon što je sastanak ministara financija eurozone u Luksemburgu završen ranije u četvrtak bez postizanja bilo kakvog sporazuma o grčkoj dužničkoj krizi.

"Na sastanku eurogrupe nije postignut dogovor. Grčkoj je poslan snažan signal da se ozbiljno uključi u pregovore. Eurogrupa je spremna ponovno se sastati u svakom trenutku", napisao je dopredsjednik Europske komisije zadužen za euro, Valdis Dombrovskis na svom Twitteru.

Na pitanje je li se na sastanku razgovaralo o grčkim prijedlozima, Varufkakis je rekao kako nije bilo nijednog jedinog komentara o tome, prenosi Tanjug.

"Naša strana je poslala snažan signal našim partnerima i institucijama predstavivši kompletan prijedlog koji bi, ako bi bio prihvaćen, mogao riješiti grčku krizu u kratkom vremenu", rekao je Varufakis.

"Nama su potrebne reforme, a ne nova kresanja...grčka vlada je u potpunosti posvećena tome da se dodatno prilagodi", dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close