Sajam

Italija u Mostaru iznijela uvjete za ulaganja u BiH

Gospodarstvo / Flash | 12. 04. 2016. u 10:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Po sedmi put, drugi vanjskotrgovinski partner Bosne i Hercegovine sudjeluje na Mostarskom sajmu. Potvrda je to kontinuiteta talijanskog prisustva u Hercegovini, kojoj pomažu i direktni letovi kompanije MistralAir, koja ju povezuje s većim brojem talijanskih gradova. Naša poduzeća su zainteresirana da više ulažu u Bosnu i Hercegovinu, ali pod dva uvjeta: da se učine konkretni koraci u usuglašavanju s europskim standardima i da se aktualizira koherentna strategija razvoja transportne mreže. To su neophodni faktori za integraciju ove zemlje u regionalna i europska tržišta'', rekao je veleposlanik Italije u Bosni i Hercegovini, Ruggero Corrias, prilikom današnjeg otvaranja 19. međunarodnog sajma u Mostaru, kojem prisustvuje s direktorom talijanskog Ureda za vanjsku trgovinu (ICE) iz Sarajeva, Massimom Sessom.

Kako je priopćilo talijansko veleposlanstvo, sedmi put za redom Italija sudjeluje na ovom događaju, najvažnijoj sajamskoj manifestaciji u Bosni i Hercegovini, uz prisustvo grupe firmi iz regije Abruzzo - Greennet Living Solution (proizvodi od mramora); Dime srl (električni proizvodi); Baxter srl Unipersonale (međunarodni transport); Cialente Marmi snc, članica Cialente A&C (radovi u mramoru).

Ove godine na sajmu sudjeluju i Gospodarska komora Chietija i Općina Bari.

Italija je, navodi se, među glavnim ekonomskim partnerima Bosne i Hercegovine: druga po međutrgovinskoj razmjeni u vrijednosti od 1,5 milijardi eura u 2015. godini, 70 talijanskih poduzeća proizvode u ovoj zemlji i s glavnim bankarskim grupacijama – Unicredit i Banka Intesa.

Oko jedan milijun turista i hodočasnika svake godine posjeti Međugorje i Mostar, gdje talijanska avio-kompanija MistralAir, koja pripada grupaciji PosteItaliane, organizira izravne letove povezujući Mostar s mnogim gradovima u Italiji, među kojima su i Rim i Bari.

Kopirati
Drag cursor here to close