Novalić na sastanku

Kako će Vlada FBiH pomoći Energoinvestu?

Gospodarstvo / Flash | 28. 10. 2015. u 11:55 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radno-konsultativni sastanak premijera Vlade FBiH Fadila Novalića, sa suradnicima, Nadzornog odbora, menadžmenta i Sindikata Energoinvesta te Sindikata metalaca FBiH održan je danas u prostorijama Energoinvesta d.d. Sarajevo.

Sastanak je zakazan kako bi se razgovaralo o aktualnom stanju u ovoj kompaniji, te financijskim poteškoćama i mogućnostima da Vlada FBiH, kao većinski vlasnik Energoinvesta, pomogne u prevazilaženju izazova, ali i da se i predstavi vizija opstanka i razvoja kompanije.

Premijer Novalić je izrazio spremnost Vlade FBiH da pomogne u nužnom prestrukturiranju kompanije, redizajniranju upravljačke strukture, te prihvaćanju privatizacije kao strateškog opredjeljenja većinskog vlasnika.

''Gotovo svi prijeratni bosanskohercegovački gospodarski giganti su propali. Energoinvest je nekako opstao. Mi želimo sačuvati taj brend i kao Vlada učinit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da pomognemo Energoinvestu. Drago mi je da ovdje vidim energiju za opstankom'', istakao je Novalić na sastanku.

Zaključeno je da se uskoro održi novi sastanak, na kojem će nazočiti i novi federalni resorni ministar energetike, rudarstva i industrije s konkretnim prijedlozima preustroja kompanije kako bi se izašlo iz krize i kako bi se dale smjernice u kom pravcu i kom obujmu kompanija treba poslovati u budućnosti, priopćeno je iz Energoinvesta.

Kopirati
Drag cursor here to close