6.500 KM

Livno: Potpisani ugovori za subvencioniranje prve stambene nekretnine

Na upućeni javni poziv odazvalo se 16 obitelji od kojih je 13 ispunjavalo uvjete. Njima će Grad Livno sufinancirati kupnju stana ili gradnju kuće s maksimalnim iznosom od šest i pol tisuća maraka.
Gospodarstvo / Flash | 24. 07. 2024. u 19:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovori za subvencioniranje prve stambene nekretnine za mlade obitelji i samohrane roditelje na području Livna za 2023. godinu potpisni su u srijedu u livanjskog Gradskoj upravi.

Na upućeni javni poziv odazvalo se 16 obitelji od kojih je 13 ispunjavalo uvjete. Njima će Grad Livno sufinancirati kupnju stana ili gradnju kuće s maksimalnim iznosom od šest i pol tisuća maraka.

Kako je kazano prilikom potpisivanja ugovora, odluka o subvencioniranju stjecanja prve stambene nekretnine sa 100 maraka po kvadratnom metru na nekretnine do 65 kvadrata osobama do 36 godina donesena je s ciljem podrške mladim obiteljima.

Proračunom su predviđena sredstva za tu namjenu u iznosu od 200 tisuća maraka.

Ugovore s vlasnicima nekretnina potpisao je gradonačelnik Livna Darko Čondrić koji je tom prigodom izrazio nadu u to kako će dobivena sredstva biti na korist mladim obiteljima.

Istaknuo je da će, s obzirom na to da nisu iskorištena sva predviđena sredstva, javni poziv do kraja godine biti ponovljen napomenuvši da se i ova, kao i druge mjere koje Grad provodi, reflektira na život mladih ljudi koji žele ostati, živjeti i raditi u Livnu.

Inače, pod stjecanjem prve stambene nekretnine podrazumijeva se kupnja stana odnosno kuće i gradnja kuće. Pod kupnjom stana odnosno kuće podrazumijeva se kupnja stana ili kuće u slučaju da prodavatelj stana ili kuće nije u srodstvu s podnositeljem zahtjeva niti u srodstvu s drugim supružnikom u ravnoj liniji, odnosno zaključno s trećim stupnjem srodstva u pobočnoj liniji. Gradnja kuće definira se kao izgradnja kuće od temelja do krova te iznos po korisniku ne može biti veći od 6.500 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close