Poljoprivreda

Livno: Upute za ostvarivanje prava na novčanu potporu

Gospodarstvo / Flash | 23. 09. 2015. u 09:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je obavijestilo sve poljoprivredne proizvođače s područja Hercegbosanske županije(HBŽ) da su sukladno Zakonu o novčanim potporama u poljoprivredi i ruralnom razvoju dužni izvršiti prijavu planirane proizvodnje za iduću godinu.

Prijava planirane poljoprivredne proizvodnje za iduću 2016. godinu podnosi se županijskom resornom ministarstvu najkasnije do 15. studenoga tekuće godine, na propisanom PPP obrascu, koji se može preuzeti u Pisarnici Vlade Hercegbosanske županije ili na službenoj stranici Vlade Hercegbosanske županije www. vladahbz.com u rubrici "Trenutni poticaji“.

Klijent je dužan popuniti čitko sve podatke koji se traže po PPP obrascu (precizirati vrstu proizvodnje i količinu), navodi se u obavijesti.

Također je isto županijsko ministarstvo informiralo pčelare s područja ove županije koji su podnijeli Obrazac P-1 do 15. svibnja 2015. godine, a isti namjeravaju ostvariti pravo na novčanu potporu iz federalnog proračuna za 2015.godinu, da je rok za podnošenje Obrasca zahtjeva Z-1 i propisane dokumentacije do 1. listopada 2015.godine.

Za ostvarivanje prava na novčanu potporu klijent najkasnije do 1. listopada tekuće godine mora dostaviti županijskom ministarstvu u originalu ili ovjerenoj kopiji traženu dokumentaciju a za sve dodatne informacije mogu se obratiti Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na tel/fax 034/200-364.

Kopirati
Drag cursor here to close