Povišica plaće

Lufhansa: Piloti odbacili ponudu Uprave, ali nema novih obustava

Gospodarstvo / Flash | 26. 11. 2016. u 07:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikat pilota njemačke kompanije "Lufthansa" priopćio je danas da su odbili novu ponudu Uprave za povišicu, samo nekoliko sati nakon što je iznesena, ali je istaknuto da ne planiraju novu obustavu rada.

U priopćenju se ističe da se ne odbacuje mogućnost novih obustava, ali da će bilo kakav štrajk biti objavljen 24 sata unaprijed.

"Lufthansa" je nešto ranije priopćila da je iznijela ponudu za povećanje plaća za 4,4 posto u dvije rate, te jednu isplatu jednaku iznosu od 1,8 primanja.

Sindikat ocjenjuje da ponuda ne predstavlja ništa novo i da je radnicima predložena prije dva mjeseca. Ovo priopćenje "Lufthanse" odbačeno je uz ocjenu da je riječ samo o "predstavi za javnost".

Ovo je 14. prosvjed pilota od početka 2014. godine. Sindikat želi da zarade 5.400 pilota u Njemačkoj budu povećane za 3,7 posto u razdoblju od pet godina, računajući od 2012. godine, a Uprava firme nudi povišicu od 2,5 posto.

Direktor "Lufthanse" Karsten Spor rekao je da će budućnost ovog prevoznika biti ugrožena ukoliko plaće pilota budu povećane na traženu razinu.

"Lufthansa" inzistira na smanjenju troškova zbog oštre konkurencije iako je ostvarila rekordan profit u 2015. godini.

Kompanija procjenjuje da je zbog štrajka gubi oko 10 milijuna eura dnevno.

Kopirati
Drag cursor here to close