Jagodičasto voće

Maline: Budućnost poljoprivrednika iz Jajca

Gospodarstvo / Flash | 03. 11. 2014. u 14:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta ''Migracije i razvoj'' danas je u Jajcu upriličena podjela sadnog materijala i opreme za 38 korisnika projekta ''Proširenje nasada jagodičastog voća u općini Jajce u suradnji sa dijasporom''.

Na području Jajca, kroz financijsko sudjelovanje dijaspore, programa "Migracije i razvoj" UNDP-a BiH i Općine Jajce bit će podignuto novih 7,5 hektara zasada malina i uključeno 38 domaćinstava u sustav proizvodnje.

Općina Jajce jedna je od 10 općina iz Bosne i Hercegovine koja je uključena u projekt UNDP-a BiH ''Migracije i razvoj''.

Vrijednost projekta za Jajce iznosi 116.816 KM od čega je sudjelovanje UNDP-a 30.000 dolara. Korisnicima je danas isporučeno ukupno 92.796 sadnica maline (po korisniku 2.442 sadnice) i kompletan sustav za navodnjavanje za dva duluma pod malinama, a korisnici se, prema ugovoru, obavezuju uzgajati maline sljedećih deset godina.

Inače, projekt ''Migracije i razvoj'' predstavlja zajedničku inicijativu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Švicarske agencije za razvoj i suradnju (SDC) i UNDP-a, a implementira se u suradnji s deset jedinica lokalne samouprave u BiH.

Cilj projekta je da doprinese formiranju povoljnog ambijenta za angažman iseljenika koji su voljni da proaktivno podrže i promoviraju razvoj Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda općinskog načelnika.

Kopirati
Drag cursor here to close