Nije lako

Ministar na jedan dan

Gospodarstvo / Flash | 18. 10. 2012. u 15:33 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas točno u 9.00 sati više od 1.500 učenika počelo je prvi radni dan u više od 260 institucija/firmi/organizacije, pri tom obavljajući radne dužnosti na različitim funkcijama.

Srednjoškolci su imali priliku raditi u Predsjedništvu BiH, biti ministri, načelnici, predsjednici, direktori, menadžeri, trgovci, mehaničari, socijalni radnici, web dizajneri, telecom operateri, te desetine drugih funkcija.

Dženita Muminović, učenica Srednje saobraćajne škole Sarajevo imala je priliku prvi put letjeti i to kao stjuardesa BH Airlinesa putujući u Zurich.

Mirza Sadiković, učenik Srednje saobraćajne škole Sarajevo bio je službenik BH Airlinesa.

"Bio sam na pisti, bio u avionu i razgovarao s pilotima. Najviše mi se sviđa pristup pisti i avionu jer ranije to nisam imao priliku", navodi Mirza.

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti zaposlilo je ukupno 150 učenika. Rijad Avdibegović, učenik Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju bio je danas federalni ministar obrazovanja i znanosti.

"Mislio sam da je jednostavnije obavljati ministarsku funkciju. Danas sam dobio priliku da se uvjerim da je to težak i zahtjevan posao", kazao je.

"Marija Landup, učenica Srednje škole Đuro Radmanović radila je kao voditeljica radija Novi Grad. Ona je direktno u programu informirala slušatelje o obilježavanju šestog Socijalnog dana u BiH, te sudjelovanju srednjih škola u projektu "Volontiraj - Kreditiraj", priopćeno je iz Udruženja Infohouse.

Kopirati
Drag cursor here to close