12 milijuna KM

Nihad Imamović postaje vlasnik Agrokomerca

Gospodarstvo / Flash | 25. 01. 2016. u 07:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na trećem ročištu u Općinskom sudu Velika Kladuša održana je prodaja usmenim javnim nadmetanjem nekretnina prehrambene industrije poduzeća Agrokomerc površine 76.382 m2.

Najboljom ponudom u iznosu od čak 12 milijuna KM ocijenjena je ona od kompanije EIN Natural iz Sarajeva koja je preko tvrtke EIN d.o.o. u vlasništvu Nihada Imamovića.

Ovaj poznati sarajevski biznismen ima 30 dana da uplati milijunski iznos čime bi i službeno postao vlasnik vrijedne imovine.

Ovu informaciju je za Faktor potvrdio i predsjednik Nadzornog odbora Agrokomerca Fadil Bihorac koji je kazao kako je točno da je ponuda kompanije EIN Natural ocijenjena kao najbolja.

"Oni imaju rok od mjesec dana da uplate predviđeni novac, a ukoliko ne uplate, onda se ide na drugog najboljeg ponuđača i to tvrtku Silsila koja je ponudila 5,2 milijuna KM. Treća najbolja ponuda je od Razvojne banke FBiH i to u iznosu od 2,2 milijuna KM", objašnjava Bihorac.

Nije želio komentirati nedavni razvoj događaja, samo je rekao kakko očekuje poštivanje procedura predviđenih zakonom.

"U svakom slučaju dobro je da se ovako završilo, jer su na taj način osujećeni planovi pojedinih lobija da nekretnine kupe za 1 KM", kazao je Bihorac te dodao da tu prvenstveno misli na tužbu tvrtke Lijanovići d.o.o.

Kopirati
Drag cursor here to close