promocija u mostaru

Nova šansa: Mladi u BiH, pokrenite društveni posao

Gospodarstvo / Flash | 04. 03. 2016. u 12:31 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od ove godine, mladi u Bosni i Hercegovini imaju novu šansu da ostvare svoje ideje, dođu do znanja i dobiju početni kapital za pokretanje posla. Nagrada za društvene promjene – Social Impact Award koja se već godinama dodjeljuje širom Europe, od ove godine čeka i mlade iz BiH koji imaju ideje za društvene biznise. Nagrada za društvene promjene u BIH bit će predstavljena u ponedjeljak, 7. ožujka od 15:30 sati u OKC Abrašević u Mostaru, ulica Šantićeva 25. Prisutni će imati priliku da tijekom panel diskusije saznaju više o pojmu društvenog poduzetništva.

Nagrada za društvene promjene najveći je europski projekat, posvećen studentima, na temu društvenog biznisa. Misija projekta je promocija društvenog poduzetništva među studentima. Suština ovakvog biznisa jeste poslovanje koje donosi zaradu, ali istovremeno rješava neki od društvenih problema, bilo da je riječ o zapošljavanju ugroženih društvenih skupina ili rješavanju problema lokalnih zajednica.

Mladi koji imaju ideje dobit će priliku da ih predstave u nekoliko ciklusa ovog natjecanja, a tri najbolje ideje bit će nagrađene edukacijom, mentorstvom u BIH i inozemstvu i početnim kapitalom. Nagrada za društvene promjene dio je šire inicijative Fondacije Mozaik, Networksa i Fondacije Dokukino kroz koju će više od pet tisuća mladih širom BIH dobiti priliku da razvije svoje ideje, a da zatim dobije resurse kako bi ih pretvorili u održive biznise koji rješavaju društvene probleme.

Fondacija za nove komunikacije Dokukino u suradnji sa Fondacijom Mozaik, Networks-om, OKC Abrašević, SPARK-om, Coca Cola Hellenic, Američkom privrednom komorom u BiH, SIA Srbija i ostalim partnerima realizira Nagradu za društvene promjene (SIA) 2016. u Bosni i Hercegovini.

Nagrada za društvene promjene (SIA) pokrenuta je po ideji Fakulteta za biznis i ekonomiju, uz podršku ERSTE fondacije i Impact HUB-a u Beču.

Za dodatne informacije i potvrdu sudjelovanja obratite se na info@socialimpactaward.ba ili na 0603194883.

Kopirati
Drag cursor here to close