Umirovljenici

Održana godišnja Skupština Saveza umirovljenika u HNŽ – u

Gospodarstvo / Flash | 24. 10. 2012. u 11:29 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u srijedu, 24. listopada 2012. godine održana godišnja Skupština Saveza umirovljenika u HNŽ – u. Savez okuplja pet umirovljeničkih udruga s područja HNŽ-a : Grada Mostara, te općina Neum, Prozor - Rama, Stolac i Čapljina, a udruge okupljaju oko šest tisuća članova.

Uz ostalo, na zasjedanju Skupštine podnesen je izvještaj o radu i financijskom poslovanju Saveza u proteklom razdoblju, te prijedlog programa rada i financijskog plana za predstojeće.

Prema riječima Miroslava Kordića, predsjednika Upravnog odbora Saveza svi ti dokumenti su jednoglasno usvojeni. Bilo je i govora o iznimno teškom položaju umirovljeničke populacije na području Hercegovačko – neretvanske županije i Federacije BiH, strategiji razvoja mirovinskog osiguranja, te činjenici da danas u BiH 1,7 zaposlenih moraju osigurati mirovinu za jednog umirovljenika, što nijedna država ne može izdržati.

Ivan Prkačin, predsjednik Skupštine Saveza uputio je iskrenu zahvalu Županijskom odboru HDZ BiH Hercegovačko – neretvanske županije i predsjedniku Rafaelu Gagri na vrijednoj novčanoj donaciji kojom je i omogućeno održavanje godišnje Skupštine Saveza

Kopirati
Drag cursor here to close