Nema pozitivnog efekta

Podravka smanjuje proizvodni program za 660 proizvoda

Gospodarstvo / Flash | 07. 11. 2012. u 09:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava "Podravke" donijela je odluku o smanjenju svog proizvodnog programa za otprilike 660 proizvoda koji su do sada bili prisutni na raznim tržištima, ali nisu donosili očekivani pozitivan efekt, priopćeno je iz koprivničkog prehrambenog diva, javljaju hrvatski mediji.

Na taj način očekuje se pozitivan učinak na bruto maržu u iznosu od 1,2 milijuna kuna, navodi se u priopćenju. Istodobno, Uprava "Podravke" donijela je i odluku o procesu restrukturiranja pekarskog programa radi smanjenja troškova proizvodnje i poboljšanja profitabilnosti.

Riječ je o nastavku procesa racionalizacije poslovanja i povećanja efikasnosti, što je, u sadašnjem razdoblju, jedan od najvažnijih prioriteta Uprave "Podravke" na čelu s predsjednikom Zvonimirom Mršićem.

Ujedno, radi se na usmjeravanju poslovanja na ključne kategorije, proizvode i tržišta na kojima "Podravka" želi nastaviti profitabilan rast, zaključuje se u priopćenju. Još u srpnju Uprava "Podravke" odlučila je revidirati portfelj proizvoda poslovnog programa 'prehrane i pića', s ciljem da u prvom koraku proizvodni portfelj smanji za otprilike 500 jedinica proizvoda.

Krajem listopada, pak, "Podravka grupa" donijela je odluku o zatvaranju linije klanja stoke u mesnoj industriji "Danica". Studija opravdanosti pokazala je, naime, da je ta linija u 2011. godini imala gubitak od otprilike 14 milijuna kuna, a loše poslovanje nastavljeno je i u prvih šest mjeseci ove godine, čime je ugrožena ukupna profitabilnost "Danice".

Kopirati
Drag cursor here to close