SEC

Priznato novo zanimanje u HNŽ-u

Gospodarstvo / Flash | 14. 04. 2015. u 17:33 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radni instruktor osoba s invaliditetom je novo zanimanje koje je danas priznalo nadležno Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ.

''Program traje 240 sati teorijske i praktične nastave. Nakon uspješno savladanog programa osposobljavanja stiče se javna isprava 'Uvjerenje o osposobljavanju za obavljanje poslova radnog instruktora osoba s invaliditetom' i pravo na upis zanimanja u radnu knjižicu'', rekla je za Bljesak.info Tanja Raič-Tarčuki voditeljica Socijalno edukativnog centra (SEC) Mostar, inače ustanove koja pokreće obuku za ovo zanimanje.

''SEC Mostar će biti prvi koji provodi ovakav vid obuke na našim prostorima čime nastavlja svoj put pokretanja novih socijalnih zanimanja u BiH'', kaže nam Raič-Tarčuki.

Kako kaže, program osposobljavanja za radnog instruktora može se upisati osoba koje ima:završenu srednju školu, 18 godina i više, te uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

''Radni instruktor osoba s invaliditetom može raditi u radionicama unutar ustanova i/ili organizacija u kojima se vrše radne aktivnosti osoba s invaliditetom ili u koje su uključene osobe s invaliditetom (sustav inkluzivnog zapošljavanja)'', kaže voditeljica SEC-a.

''Ovime se nastavlja uspješna suradnja kroz koju je u Mostaru u 2014. godini proveden program osposobljavanja za pružanje podrške i asistencije osobama s intelektualnim teškoćama (PP), koji se također upisuje u radnu knjižicu. Obuka će se provoditi u podružnici u Mostaru uz financijsku podršku DVV International – Ureda za BiH'', objašnjava Tanja, ističući kako je natječaj za upis je otvoren do 27.04.2015., a prijaviti se možete elektronskom prijavnicom na web stranici Ustanove www.sec.ba, kao i putem e-maila na mostar@sec.ba, ili osobno u prostorijama SEC p.j. Mostar, ulica Zagrebačka 5a.

Više o ovoj i ostalim obukama u ponudi Ustanove pogledajte na www.sec.ba

Inače, Rad ustanove za obrazovanje odraslih 'Socijalno - edukativni centar' (SEC) financijski podržava Vlada Austrije i Austrijska razvojna agencija.

Kopirati
Drag cursor here to close