s 500 milijuna eura

Sberbank kreditira izgradnju novog aerodroma u Istanbulu

Gospodarstvo / Flash | 22. 06. 2015. u 10:49 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sberbank, jedna od vodećih međunarodnih financijskih institucija, financirat će izgradnju trećeg aerodroma u Istanbulu u iznosu od 500 milijuna eura.

Memorandum o razumijevanju za kreditiranje jednog od najvećih svjetskih projekata, u ime Sberbank potpisao je Sergej Gorkov te Mehmet Cengiz, Nihat Özdemir i Cemal Kalyoncu uime Iga Havalimani Işletmesi A.Ş.

Memorandum je potpisan u okviru Međunarodnog ekonomskog foruma u St. Petersburgu (SPIEF 2015. godine). Kredit će biti realiziran preko Turske DenizBank, koja je u vlasništvu Sberbank.

U rujnu 2012. godine, Sberbank je stekao 99,85 posto udjela u DenizBank, koja je među top deset privatnih banaka u Turskoj i djeluje u cijeloj zemlji sa 599 poslovnica. Kredit od 500 milijuna eura Sberbank odobrava na razdoblje od 16 godina.

Prilikom potpisivanja Memoranduma Gorkov je najavio da će Sberbank i dalje nastaviti razvijati suradnju s vodećim turskim kompanijama.

Prva faza izgradnje aerodroma početa će svibnju i trajat će do listopada 2017. godine, a procjenjuje se da će koštati više od 26 milijardi eura.

Treći istanbulski aerodroma će nakon okočanja prve faze imati kapacitet od 90 milijuna putnika godišnje, priopćeno je iz Sberbank BH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close