bez mjesta pristajanja

Spajanje Dubrovnika s otocima hidroavionom

Gospodarstvo / Flash | 10. 03. 2015. u 17:12 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon promotivnog leta hidroavionom između Dubrovnika i Korčule, kapetan Klaus Dieter Martin rekao je u utorak u Dubrovniku kako želi da se iz Dubrovnika uspostavi trajna veza prema Lastovu i Korčuli, no, dodao je, trenutačno je problem mjesto za pristajanje u Dubrovniku. Taj pilot i direktor tvrtke European Coastal Airlinesa, koja u Hrvatskoj već ima letove Split-Hvar te na Rabu i u Puli, istaknuo je kako je trenutačna prepreka prostorno-planska dokumentacija.

"Prema prostornim planovima, ponton je postavljen na Batahovini, ali ona zbog sigurnosti pristajanja ne dolazi u obzir. Za vrijeme jake bure zatvara se i Most dr. Franja Tuđmana, odmah poviše te lokacije", rekao je Klaus Dieter Martin. Odgovarajući na pitanje, istaknuo je kako bi mogli uspostaviti letove za šest tjedana, kada se osigura odgovarajuća lokacija.

"Mi smo spremni, mogli bismo početi za četiri do šest tjedana kada bismo imali lokaciju", rekao je. Na promotivnom letu s njim je u utorak bio i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, koji je rekao da je Lučkoj upravi dostavljen zahtjev za postavljanje pontona u lučko područje koje bi bilo znatno bolje.

"Postoji jedna mogućnost koju je potvrdilo i Ministarstvo prostornog uređenja, a to je da se unutar lučkih područja može odobriti postavljanje pontona za druge, ali i ovakve namjene. Dogovorili smo se da se dostavi takav zahtjev našoj Lučkoj upravi pa ćemo vidjeti ima li i na našem području takva lokacija. Mislim da je moguća, ali na Lučkoj upravi je da to utvrdi i potvrdi" rekao je župan Dobroslavić, dodajući da je potrebno dobiti i sve druge dozvole.

Istaknuo je da bi oni pridonijeli da se utvrdi točka s koje bi se letjelo iz Dubrovnika te da im je vrlo važno da ti otoci budu povezani s Dubrovnikom.

Kopirati
Drag cursor here to close