Muštuluk

Šta si ovo jeo - grah, riža?: Cijene goriva u FBiH veće za pet feninga

Gospodarstvo / Flash | 17. 10. 2012. u 09:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom ovog tjedna moguće je očekivati novo poskupljenje goriva u cijeloj Bosni i Hercegovini. Rafinerijske cijene, na koje se distributeri goriva uvijek pozivaju kada najavljuju poskupljenja, od jučer su veće.

Kako je za sarajevsko Oslobođenje kazao načelnik Odjeljenja za marketing i reklamu Optima Grupe, vlasnika jedine rafinerije nafte u BiH, Rade Vidaković, veleprodajne cijene svih vrsta goriva od jučer su veće za tri feninga. On očekuje da će i distributeri u maloprodaji povećati cijenu goriva za isti iznos.

S obzirom na to da je u Federaciji BiH moguće zaokruživanje cijena najmanje na pet feninga, tako će i poskupljenje goriva biti pet feninga.

U Ministarstvu trgovine Federacije Bosne i Hercegovine kazali su da su jučer počeli stizati zahtjevi za promjenu cijena goriva u ovom entitetu.

Kako je kazala šefica Odjela za cijene ovog ministarstva, jučer je stiglo tek 4-5 zahtjeva u kojima su distributeri tražili povećanje cijene svih vrsta naftnih derivata za pet feninga.

Tako će nova cijena euro dizela biti 2,60 KM po litru, koliko će koštati i benzin BMB 98, dok će benzin BMB 95 biti nešto jeftiniji i koštati će 2,55 KM po litru. To znači da će vozači za spremnik goriva, ukoliko njihov automobil troši euro dizel, izdvajati oko 104 KM, dok će vozači koji voze automobile na benzinski pogon platiti oko 102 KM za spremnik, računajući da u njega stane oko 40 litara goriva.

Kopirati
Drag cursor here to close