pozvao zastupnike

Traže odgovornost zbog negativnog revizorskog izvještaja za Ministarstvo zdravlja RS

Gospodarstvo / Flash | 14. 09. 2015. u 09:24 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Strukovni sindikat doktora medicine Republike Srpske pozvao je danas zastupnike entitetskog parlamenta da prilikom razmatranja negativnog izvještaja o radu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS za 2014. godinu, usvoje zaključke o obaveznom utvrđivanju odgovornosti zbog velikog broja teških slučajeva kršenja propisa o financijskom poslovanju.

U ovom sindikatu smatraju da treba da odgovaraju i nadležni koji su neistinito prikazali financijske izvještaje.

Traže i provođenje odgovarajućih financijskih istraga za utvrđivanje i eventualne kaznene odgovornosti svih osoba koje su odgovorne za navedeno negativno revizorsko mišljenje o radu Ministarstva zdravlja.

Strukovni sindikat doktora medicine RS smatra da nisu točne tvrdnje o poboljšanju stanja u zdravstvu, koje se svakodnevno plasiraju iz ovog ministarstva.

Izražavaju i sumnju da je na negativne revizorske izvještaje u Ministarstvu zdravlja RS-a ''naročito utjecao nekvalitetan i neorganiziranost rad, kao i izuzetno loša organizacija i nedostatak stručnih kompetencija i kapaciteta resornog ministra i njegovih suradnika, što sigurno dalje vodi pogoršavanju postojećeg katastrofalnog stanja u zdravstvu RS''.

Kopirati
Drag cursor here to close