Prosvjed

Turčin pokušao kupiti radnike u Širokom; Reagirala i policija

Gospodarstvo / Flash | 12. 01. 2015. u 15:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Turčin Sadik, koji je preuzeo mesnu industriju na Visokoj Glavici u Širokom Brijegu pokušao nas je kupiti. Nudio nam je 20.000 tisuća mjesečno, ali mi to ne prihvaćamo, nema šanse, nas ne može kupiti'', izjavio je za Bljesak.info Ivan Grbešić, predstavnik radnika koji već mjesec dana prosvjeduju pred sjedištem Lijanovića.

Sezer je, kako doznajemo, došao sa suprugom te su privatnim automobilom, preko travnjaka pokušali ući u poduzeće.

Došla je i policija te su legitimirali radnike na licu mjesta, a Grbešić je poto, kako je potvrdio za Bljesak.info, ostišao u PU Široki Brijeg te prijavio Sezera za zastrašivanje.

Radnici, koje smo zatekli na Visokoj Glavici, potvrdili su nam kako je Sadik rekao vozaču da probije kamionom barikadu načinjenu od automobila radnika, što je vozač prijevozničke tvrtke iz Visokog, odbio.

Naknadno smo kontaktirali Grbešića koji je za Bljesak.info kazao kako je policiji podnio prijavu protiv Sadika Sezera zbog zastrašivanja radnika.

Podsjećamo, radnici su se proteklih dana suočavali i s kaznenim prijavama i kaznama od po 1.000 KM, ali je tužba, koju je najavila tvrtka KORA-FIN zbog navodnih gubitaka radi prosvjeda, povučena.

Inače, danas se navršava točno mjesec dana od kada pred sjedištem tvrtke Lijanovići prosvjeduju bivši radnici tražeći isplate plaća i uplate doprinosa. Jerko Ivanković Lijanović, federalni ministar i suvlasnik tvrtke, rekao je kako suosjeća s radnicima, više puta ponovio kako bi on prosvjedovao s njima, ali i prozvao Upravu za neizravno oporezivanje da mu je nezakonito blokirala račune.

Tvrdi da su radnici, dok su radili za njega, bili zadovoljni te da bi Uprava za neizravno oporezivanje trebala odgovoriti zašto mu nisu blokirali imovinu, ako rade po zakonu.

Radnici, koji su i Božić i Novu godinu proveli pred tvrtko, kažu kako ih ne zanimaju trakavice i natezanja oko vlasništva i blokada. Oni traže isplatu zarađenog novca.

Kopirati
Drag cursor here to close