Problemi

Velika Britanija namjerava smanjiti broj useljenika; Kako, ne znaju!

Gospodarstvo / Flash | 13. 11. 2012. u 17:47 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika Britanija od kraja iduće godine više neće ograničavati dolazak radnika iz Bugarske i Rumunjske, ali će razmotriti neke druge mjere kako bi smanjila broj useljenika, kazala je britanska ministrica unutarnjih poslova Theresa May.

Bugarska i Rumunjska ušle su u EU 2007., a Velika Britanija i druge države članice uvele su stroga ograničenja za njihove radnike. Ograničenja istječu u prosincu 2013.

U razgovoru za BBC, May je ipak istaknula da britanska vlada namjerava ispuniti svoje predizborno obećanje da će smanjiti broj useljenika, najavivši da će razmotriti što ih to privlači u Veliku Britaniju, poput zdravstvenog i socijalnog sustava.

''Kao prvo, postoji sve veća grupa država u Europskoj uniji koje su jako zabrinute zbog zloupotrebe slobode kretanja. To se posebno odnosi na pitanja kao što su dogovoreni brakovi, krivotvoreni dokumenti i sl. i surađujemo kako bismo smanjili zloupotrebu slobode kretanja'', kazala je.

''Razmotrit ću ono što nazivamo privlačnim faktorima. Što je to što ponekad privuče ljude da dođu ovamo u Veliku Britaniju? Razmotrit ću pitanja kao što su naš sustav socijalne pomoći, pristup zdravstvenoj brizi i sl.'', kazala je.

Kopirati
Drag cursor here to close