kupovina

Za 1,2 milijuna KM 'Bingo' kupio 'Semberku'

Gospodarstvo / Flash | 22. 03. 2016. u 14:19 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tuzlanski trgovački lanac „Bingo“ kupio je Tvornica sušenog povrća, začina i ljekovitog bilja „Semberka“ Janja u stečaju za 1,2 milijuna maraka. Stečajni upravnik „Semberke“ Goran Marković je rekao da je od tri pristigle ponude za kupovinu „Semberke“, ponuda „Binga“ bila najpovoljnija.

Osim „Binga“ ponude su dostavili i poduzeće „Sviti“ iz Gradačca koje je ponudilo 1,15 milijuna KM, dok je „Vispak“ iz Visokog ponudio 1,05 milijuna KM.

Glasnogovornica „Binga“ Tatjana Paunoski izjavila je da ovo nije prva tvornica koju je ovaj lanac kupio.

„Potrudit ćemo se da vratimo sve radnike na posao i da tvornica počne što prije sa preradom povrća u postojećim kapacitetima. Naravno, planirano je i proširenje kapaciteta. Ovo nije jedino ulaganje „Binga“ u Semberiji. Organizirat ćemo otkup poljoprivrednih proizvoda i cilj nam je da se ova regija brže razvija“, izjavila je Tatjana Paunoski.

Ona je istaknula da će „Bingo“ nastojati ispuniti sve uvjete koji su tenderom postavljeni, među kojima je i uvjet da se u sljedećih pet godina zadrži djelatnost kojom se tvornica i bavila.

„Mi smo kupili i „Korn flips Majevica iz Srebrenika“. Tvornica je bila u stečaju i „Bingo“ je sada većinski vlasnik. Tvornica odlično radi i svoje proizvode plasira širom BiH. Izvozimo i u države okruženja. Očekujemo da se i „Semberka“ ponovo vrati sa svojim proizvodima na tržište regije“, istaknula je Paunoski.

Stečajni upravnik „Semberke“ Goran Marković je rekao je da je stečaj u ovoj tvornici otvoren u 2013. godini, te da će „Hypo banka“ iz Mostara koja je svojevremeno dobila sudski spor na iznos od 8,6 milijuna KM sa „Semberkom“, praktično preuzeti kompletan iznos od 1,2 milijuna KM od tuzlanskog „Binga“, koliko je platio ovu tvornicu.

„Vrijednost imovine tvornice procijenjena je na 2,5 milijuna KM, a menadžment i većinski vlasnik zadužio se za 12 milijuna KM. Nitko od drugih povjeritelja, osim „Hypo banke“ u određenom postotku, praktično neće biti namiren“, izjavio je Marković, naglasivši da je uspjeh i to što će tvornica nastaviti proizvodnju i što će ponuditi posao bivšim i novim radnicima.

Tuzlanski „Bingo“ ima rok do 5. travnja da uplati dogovoreni iznos, a do 13. travnja će se pristupiti zaključenju ugovora o kupoprodaji tvornice, prenosi Akta.

Kopirati
Drag cursor here to close