Za prvo tromjesečje

Za financiranje javnih potreba HNŽ-a potrebno 44.618.654,00 KM

Gospodarstvo / Flash | 15. 12. 2014. u 15:34 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, na danas održanoj 75. sjednici, usvojila je Prijedlog Odluke o privremenom financiranju javnih potreba HNŽ za prvo tromjesečje 2015. godine u iznosu od 44.618.654,00 KM.

Iz resora Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluku o obujmu prava na korištenje ortopedskih i drugih pomagala koji se mogu propisivati u sklopu obveznog zdravstvenog osiguranja, kojom su proširena prava na korištenje ortopedskih i drugih pomagala i uklonjene slabosti uočene primjenom ranije donesene Odluke. Također, usvojena je Odluka o usuglašavanju cijena lijekova na Listi lijekova koji se propisuju i izdaju na teret sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ s cijenama lijekova na Federalnoj listi lijekova, kojom su cijene lijekova na pozitivnoj listi lijekova, koje su bile više od cijena lijekova utvrđenih federalnom listom, snižene na razinu cijena lijekova na federalnoj listi, dok cijene lijekova koje su bile niže od onih na federalnoj listi ostaju iste.

Na današnjoj sjednici, Vlada je usvojila Izvješće o realiziranju IPA-SLID projekta u kojem je partner bilo Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ i njegovom implementiranju u „Domu za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba“ Stolac, u kojem je, na poseban način, naglašeno kako je realiziranjem ovoga projekta omogućeno opremanje tri radionice za radnu okupaciju korisnika Doma: stolarska, grnčarska i poljoprivredna, za što je utrošeno 163.816,69 KM.

Vlada je prihvatila Informaciju Ministarstva gospodarstva o stanju poduzetništva i obrta na području HNŽ u 2013. godini, u kojoj je naglašeno kako postojeće stanje u HNŽ zahtijeva aktivno pružanje potpore poduzetnicima kroz razvitak novih vidova nefinancijske pomoći kombiniranih s financijskim instrumentima, usmjerenih na ublažavanje problema nedostatka početnoga kapitala, kao temeljnog problema u započinjanju poslovanja.

Iz resora Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave, Vlada je usvojila Odluku o raspisivanju javnoga natječaja i kriterijima za izbor i imenovanje ravnatelja Županijskog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close