Zahtjev Elektroprivrede BiH

Nema poskupljenja od 10 posto - Odbijena rasprava o cijeni struje

U svojim prostorijama u Mostaru FERK će 3.7.2024. godine održati usmene opće rasprave o Nacrtu pravilnika o metodologiji za utvrđivanje tarifa za korištenje distribucijske mreže
Gospodarstvo / Industrija | 11. 06. 2024. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK danas je u Mostaru održala 14. redovitu sjednicu u 2024. godini na kojoj je većinom glasova odlučeno da se razmatranje Prijedloga cijena za opskrbu krajnjih kupaca kod javnog opskrbljivača JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo skine s dnevnog reda, priopćeno je iz FERK-a.

Rasprava u Mostaru

FERK je na današnjoj sjednici usvojio Nacrt općih uvjeta za isporuku i opskrbu električnom energijom, Nacrt pravilnika o metodologiji za utvrđivanje naknada za priključenje na distribucijski sustav i priključenje na zatvoreni distribucijski sustav, Nacrt pravilnika o metodologiji za utvrđivanje tarifa za korištenje distribucijske mreže i Nacrt pravilnika o metodologiji za utvrđivanje tarifa za korištenje zatvorenog distribucijskog sustava.

Odlučeno je kako će FERK 2.7.2024. godine u Mostaru, u prostorijama Gradske vijećnice, s početkom u 11 sati, održati usmenu opću raspravu o Nacrtu općih uvjeta za isporuku i opskrbu električnom energijom, te u 14 sati o Nacrtu pravilnika o metodologiji za utvrđivanje naknada za priključenje na distribucijski sustav i priključenje na zatvoreni distribucijski sustav.

U svojim prostorijama u Mostaru FERK će 3.7.2024. godine održati usmene opće rasprave o Nacrtu pravilnika o metodologiji za utvrđivanje tarifa za korištenje distribucijske mreže s početkom u 11 sati, te o Nacrt pravilnika o metodologiji za utvrđivanje tarifa za korištenje zatvorenog distribucijskog sustava s početkom u 13 sati.

Duvanjska vjetroelektrana

Na usmene opće rasprave mogu doći sva zainteresirane pravne i fizičke osobe kojima će se pružiti mogućnost davanja komentara na nacrte pravilnika. Preslike nacrta pravilnika i obrazloženja uz nacrte možete dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a, na protokolu, Kneza Domagoja 12 A u Mostaru ili na službenoj internetskoj stranici FERK-a www.ferk.ba. Rok za podnošenje pisanih komentara na navedene nacrte pravilnika je do 4.7.2024. godine do 12 sati.

Podnositelju zahtjeva „HOLDINA” d.o.o. Sarajevo izdana je izmijenjena i dopunjena Dozvola za rad (licencija) za trgovanje LPG-om s razdobljem valjanosti do 19.7.2026. godine.

FERK je na današnjoj sjednici odlučio da se u postupak opće rasprave uputi Nacrt dozvole za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije podnositelja zahtjeva F.L. WIND d.o.o. Rok za dostavljanje pisanih komentara na nacrt dozvole je do 20.6.2024. godine.

Doneseno je rješenje kojim se utvrđuje status kvalificiranog proizvođača u proizvodnom objektu vjetroelektrana „Jelovača“ za podnositelja zahtjeva F.L. WIND d.o.o. Tomislavgrad.

Također, postupajući po žalbama na akte koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, FERK je na sjednici donio 10 rješenja.

Kopirati
Drag cursor here to close