Traži se dogovr

Plin pušten za građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva, slijede daljnji pregovori

Sastanak oko dogovora o razriješenu problema s isporukom plina za Sarajevo i Istočno Sarajevo bi trebao biti održan danas u 10 sati u Istočnom Sarajevu u prostorijama Sarajevogasa.
Gospodarstvo / Industrija | 14. 08. 2024. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros u 8 sati pušten je plin pušten za građane Sarajeva i Istočnog Sarajeva, potvrdio je to za N1 direktor Sarajevogasa Istočno Sarajevo Nedeljko Elek. Sastanak oko dogovora o razriješenu problema s isporukom plina za Sarajevo i Istočno Sarajevo bi trebao biti održan danas u 10 sati u Istočnom Sarajevu u prostorijama Sarajevogasa.

Iako su ministri energetike i rudarstva Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine sklopili dogovor o neometanom snabdijevanju plina građana Sarajeva i Istočnog Sarajeva, direktor Sarajevogasa Istočno Sarajevo Nedeljko Elek je kazao da on još nije postignut.

Naime, ''Energoinvest'' Sarajevo tvrdi da ''Sarajevo gas'' Istočno Sarajevo vrši nezakonito fakturiranje cijena po cijenama koje, kako su to naveli, bi trebale biti na snazi tek od 1. siječnja naredne godine dok iz su  iz''Sarajevo gasa'' Istočno Sarajevo naveli da ''Energoinvest'' Sarajevo nema novaca da plati fakturu za plin.

Na kraju je sve rezultiralo da je ''Sarajevo gas'' Istočno Sarajevo zavrnuo plinske ventile i ostavio građane i Sarajeva i Istočnog Sarajeva bez plina.

Kopirati
Drag cursor here to close