Džepovi

New York – Svaki 24. građanin je milijunaš  

Neki gradovi u usponu uključuju kineski Shenzhen, gdje je broj milijunaša porastao za 140 posto tijekom proteklog desetljeća.
Gospodarstvo / Novac | 11. 05. 2024. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U New Yorku živi skoro 350.000 milijunaša, što je više nego u bilo kojem drugom gradu, što je povećanje od više od 48 posto za deset godina, prema globalnoj rang listi najbogatijih gradova koju je uradila kompanija Henley & Partners, konzultantska firma za imigraciju.

To znači da otprilike svaki 24. žitelj ovog grada od 8,26 milijuna stanovnika ima sedmocifreno neto bogatstvo.

Izvještaj je otkrio da u New Yorku živi 60 milijardera i 744 ljudi koji su u mogućnosti da investiraju više od 100 milijuna dolara, prenosi Bloomberg.

Procvat financijskih tržišta u posljednjih nekoliko godina potaknuo je rast u najbogatijim gradovima svijeta, kaže Juerg Steffen, izvršni direktor kompanije Henley & Partners.

To, ipak, nije slučaj svuda i London je izgubio 10 posto svoje milijunaške populacije u posljednjem desetljeću, djelomično zbog odluke Velike Britanije da izađe iz Europske unije.

Hong Kong je zabilježio pad od 4 posto u svojim milijunaškim redovima jer su bogati iseljenici otišli u Singapur uslijed striktnih ograničenja u Kini tijekom pandemije Covida-19.

Neki gradovi u usponu uključuju kineski Shenzhen, gdje je broj milijunaša porastao za 140 posto tijekom proteklog desetljeća.

Populacija stanovništva s milijunima na bankovnim računu se udvostručila u Bengaluruu u Indiji, Ho Ši Minu u Vijetnamu i Scottsdaleu u saveznoj državi Arizoni.

Dubai je najbogatiji grad na Bliskom istoku, a na 21. mjestu u svetu.

Na osnovu bogatstva po glavi stanovnika, Monako je na prvom mjestu u svijetu, gdje je više od 40 posto stanovnika milijunaša, a New York je drugi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close