Strpljen, spašen

Isplate mirovina na Ortiješu: Poštar na bolovanju, umirovljenici na čekanju

Kako su nam javili umirovljenici iz mostarskog naselja Ortiješ, u ovom dijelu isplata mirovina još uvijek nije krenula, te se sad već pomalo i s panikom pitaju što se događa?
Gospodarstvo / Novac | 09. 09. 2024. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Isplata mirovina za mjesec kolovoz krenula je u četvrtak 5. rujna, kako je i ranije priopćeno iz Federalnog zavoda MIO/PIO, no neki umirovljenici će na svoju mirovinu morati pričekati više od uobičajenog vremena.

Naime, kako su nam javili umirovljenici iz mostarskog naselja Ortiješ, u ovom dijelu isplata mirovina još uvijek nije krenula, te se sad već pomalo i s panikom pitaju što se događa?

''Danas je 9. rujna, pa zar nije sramota da mi i dalje moramo čekati na svoju mirovinu. Dovoljno je sramotan iznos, pa još da nas zezaju i s isplatama. Čula sam od susjeda kako je naš poštar navodno imao prometnu nesreću pa sad kao nema tko da nam podijeli naš novac'', navodi umirovljenica koja nas je kontaktirala u potrazi za informacijom više.

Informaciju smo provjerili u Hrvatskim poštama Mostar koji su potvrdili kako je poštar zadužen za ovaj dio grada na bolovanju, no da su poduzeli mjere kako bi osigurali pravovremenu distribuciju mirovina.

''Podjela mirovina u južnom dijelu grada Mostara započela je u četvrtak, a ugovoreni rok za podjelu mirovina je 10 dana. U skladu s navedenim cijeli postupak podjele bi trebao završiti u predviđenom roku. Poštar zadužen za ovaj dio grada je na bolovanju, stoga smo poduzeli mjere kako bismo osigurali pravovremenu distribuciju mirovina, angažiranjem dodatnih radnika koji su se već uključili u distribuciju na području Ortiješa'', naveli su za Bljesak.info.

Dodaju kako je važno naglasiti da se u ovom slučaju ne radi ni o kakvom propustu niti o nemogućnosti isplate mirovina.

''Svi korisnici mogu biti sigurni da će primiti svoje mirovine u predviđenom roku kao što je to bio slučaj i do sada. Zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju svih korisnika mirovina'', naveli su.

Podsjećamo, najniža mirovina za kolovoz iznosi 573,53 KM, zajamčena 684,48 KM, a najviša 2.867,65 KM. Prosječna mirovina korisnika samostalne mirovine, a kojih je na isplati za kolovoz 366.983, iznosi 723,39 KM. Mirovinu za kolovoz primit će 451.004 korisnika, a ukupno potreban sredstva za isplatu iznose oko 290 milijuna KM.

 

Kopirati
Drag cursor here to close