2.544 rješenja

U kolovozu na dječijem dodatku 74.587 djece

Do zatvaranja popisa ukupno je izdano 74.587 pravosnažnih rješenja, a iznos sredstava za isplatu u mjesecu kolovozu iznosi 10.156.240,05 KM.
Gospodarstvo / Novac | 09. 09. 2024. u 14:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike uneseni su nalozi za isplatu dječjeg dodatka za mjesec kolovoz 2024. godine.

Do zatvaranja popisa ukupno je izdano 74.587 pravosnažnih rješenja, a iznos sredstava za isplatu u mjesecu kolovozu iznosi 10.156.240,05 KM.

Za mjesec kolovoz, doneseno je 2.544 rješenja na osnovu prvi put podnesenih zahtjeva, dok su 273 korisnika obnovila svoje zahtjeve za federalni dječji dodatak.

Podsjećamo da je trećeg rujna počela primjena izmjena i dopuna Zakona o materijalnoj podršci obiteljima s djecom, kao i Pravilnika o načinu podnošenja zahtjeva za ostvarivanje federalnog dječjeg dodatka.

Ovim pravilnikom propisani su novi uvjeti i pravila za ostvarivanje prava na dječji dodatak.

Jedna od izmjena je i da djeca s malignim oboljenjima, kao i djeca s invaliditetom prve i druge grupe tuđe njege, sada ostvaruju pravo na dječji dodatak bez uvjeta obiteljskog cenzusa.

Novim Pravilnikom također je predviđeno da se dječji dodatak može isplaćivati na račun djeteta ili roditelja, u skladu s izborom roditelja ili staratelja.

Sve informacije o ostvarivanju prava na dječji dodatak mogu se dobiti u nadležnim centrima za socijalni rad i općinskim službama socijalne zaštite.

Kopirati
Drag cursor here to close