Proračun

VIDEO | Vlada nas uči o našim džepovima

Namjera je da se šira javnost uputi u osnovne financijske termine, te da se na jednostavan način prikaže kako se proračun planira, izrađuje, usvaja i izvršava…
Gospodarstvo / Novac | 03. 03. 2023. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo financija je izradilo dokument „proračun Federacije BiH za građane za 2023. godinu“.

Kako je priopćeno, namjera je da se šira javnost uputi u osnovne financijske termine, te da se na jednostavan način prikaže kako se proračun planira, izrađuje, usvaja i izvršava.

''Ovim dokumentom nastojali smo prikazati prihode Federacije BiH koji se planiraju ostvariti u 2023. godini, te na što se namjeravaju trošiti prikupljena sredstva, odnosno način raspodjele troškova. U prvom dijelu definirali smo osnovne proračunske pojmove i aktivnosti koje se poduzimaju od pripreme do usvajanja proračuna, a u drugom dijelu prikazali smo pojedinačne stavke prihoda i rashoda Vlade Federacije BiH za 2023. godinu'', pojasnila je federalna ministrica financija Jelka Milićević.

Također, objavljivanjem ovog dokumenta, ističu iz resornog ministarstva žele se potaknuti građani na aktivnije uključivanje putem davanja preporuka, prijedloga, ali i kritika, što je od izuzetnog značaja i predstavljat će osnovu za izradu proračuna.

Video: Predstavljamo ovogodišnji Budžet Federacije BiH za građane


Kopirati
Drag cursor here to close