Inicijativa

Zastupnički dom mora sazvati sjednicu o tržištu vrijednosnim papirima

Tržište vrijednosnim papirima u Federaciji BiH je u svojevrsnom kaosu a ostao je neriješen i slučaj atentata na zamjenika predsjednika Komisije…
Gospodarstvo / Novac | 27. 06. 2024. u 11:56 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH sazvat će sjednicu o tržištu vrijednosnim papirima nakon što je dvadesetak zastupnika, na inicijativu Slavena Raguža i Admira Čavalića, potpisalo zahtjev za sazivanje tematske sjednice.

Godinama Izvještaji o radu Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine nisu dobivali podršku većine zastupnika na sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta.



U zastupničkim raspravama zapeli su izvještaju o radu ovog povjerenstva iz 2022. godine, kao i na financijski plan iz 2023. godine.

Tržište vrijednosnim papirima u Federaciji BiH je u svojevrsnom kaosu a ostao je neriješen i slučaj atentata na zamjenika predsjednika Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH, Mateja Živkovića, koji je teško je ranjen u napadu koji se dogodio 16.03. 2022. godine.

Osim što je zamjenik predsjednika Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH Živković je i svjedok u više predmeta gospodarskog kriminala. Slučaj atentata na njega do danas nije rasvijetljen, iako su se u javnosti pojavljivale različite špekulacije o pozadini ovog napada.

Živković je ranije rekao kako je kolege ''upozorio da institucija ima bremenitu prošlost obilježenu upitnim aktivnostima zbog kojih prethodni čelnik kazneno odgovara''.

''Na moje iznenađenje, reakcija i interes u Komisiji na te inicijative ne samo da su izostali već su s vremenom prerasli u otpor'', kazao je Živković.

Tako je i jedna rasprava o Komisiji završila prepirkama i tužbama za klevetu jer se u javnosti iznijela teza da su atentat na njega naručili članovi ove komisije.

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH ima rok od 14 dana da pripremi tematsku sjednicu nakon što su mjesecima i federalna Vlada i Kolegij Parlamenta izbjegavali raspravu na ovu temu.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close