Omiljena osoba u uredu

7 razloga zašto trebate imati prijatelja na poslu

Čak i ako apsolutno volite svoj posao, ne možete poreći da dolazi s nekim izazovima.
Gospodarstvo / Posao | 12. 07. 2024. u 14:39 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Možda vam se rutina čini pomalo prizemnom ili imate neki problem i čini se da stvari nikad ne usporavaju, prenosi VeryWell Mind. Nemojmo zaboraviti neizbježne stresore na radnom mjestu, dramu i izazovnu međuljudsku dinamiku.

Razgovor o poslu s prijateljem ili partnerom je sjajan, ali ništa se ne može usporediti s najboljim prijateljem na poslu koji to jednostavno razumije. Ali što je uopće omiljeni kolega na poslu i kako možete ostvariti ovu vrstu veze?

7 razloga zašto vam treba prijatelj na poslu

Najbolji prijatelji s posla vas hvale pred kolegama i vodstvom, služe vam kao prijatelji na ručku i pomažu vam da prebrodite radnu dramu. Najbolje od svega je što čak i najteže radne dane mogu pretvoriti u nešto lakše.

1. Oni vas jednostavno shvaćaju

Najbolji prijatelji na poslu razlikuju se od naših običnih prijatelja jer vide što radite cijeli dan, što stvara dodatnu razinu razumijevanja. "Provodimo toliko vremena na poslu i tako je dobar osjećaj razgovarati s nekim tko zaista "kuži" vaš svakodnevni radni život, poznaje glavne likove i može vam dati konkretan savjet za sve probleme koje imate", kaže Batchelder.

2. Oni će vas hvaliti pred drugima

Vaš kolega-prijatelj zna vaše specifične vještine i talente i može vas preporučiti nadležnima s ponosom. Oni će također biti prvi koji će slaviti vaša velika i mala postignuća.

3. Smanjuju razinu stresa

Istraživanje je pokazalo da su prijateljstva i zajednica ključni za upravljanje razinama stresa. Najbolji prijatelj na poslu podiže ovo na višu razinu jer ih često viđate i znaju koliko razumijete vaše profesionalne živote.

"Najbolje osobe na poslu sprječavaju izgaranje", kaže Batchelder. "Provođenje vremena s ljudima oko kojih se ne moramo posebno truditi, izvrstan je način za smanjenje stresa, što je ključno za ubrzani životni stil koji danas vodimo."

4. Daju vam iskrene povratne informacije

Nevjerojatno je korisno imati najboljeg prijatelja s kojim možete razgovarati kad su poslovne stvari dodatno napete - primjerice, kad projekt krene po zlu. Budući da razumiju vaše radno mjesto (i imaju vaše povjerenje), mogu vam pružiti korisne informacije i jedinstvenu perspektivu o tome što je uistinu važno.

5. Možete slobodno pričati o poslu

Postoji toliko stvari koje vam se događaju na poslu a samo ih vaš najbolji prijatelj iz ureda može razumjeti. Pričanje o stvarima koje su vam se dogodile i o problemima na radnom mjestu vam daje osjećaj da vas netko zaista čuje i razumije.

6. Oni vas motiviraju

Najbolji prijatelji na poslu će vas prvi potaknuti da zatražite povišicu, uzmete toliko potreban godišnji odmor ili izađete tijekom dana u šetnju ili na dobar ručak. Zapravo, istraživanje iz 2022. pokazalo je da se naše blagostanje poboljšava kad pomažemo drugima. Ako to nije motivacija da postanete najbolji prijatelj na poslu—i dobijete vlastitog—onda ne znamo što je.

7. Rad čine zabavnijim

Najbolji prijatelji s posla unose zabavu u radno mjesto tako što zbijaju šale, tu su za vas tijekom radnih događaja i surađuju na projektima s entuzijazmom. Oni svakodnevne zadatke pretvaraju u prilike za zabavu, nude moralnu podršku u teškim vremenima i stvaraju pozitivnu atmosferu koja podiže moral i potiče produktivnost.

 

Kopirati
Drag cursor here to close