Podrška biznisima

Cilj je zadržati više od 1.000 poslova

Projekt EU4BussinessRecovery ima za cilj smanjenje posljedica izazvanih pandemijom Covid-19 na poljoprivredna i turistička poduzeća, mikro, mala i srednja poduzeća…
Gospodarstvo / Posao | 23. 06. 2023. u 12:36 Bljesak.info
OVA PODUZEĆA SU KIČMENI STUP EKONOMSKOG RAZVOJA U BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo je zaista nešto što će doprinijeti razvoju bosanskohercegovačke ekonomije ali također i Bosni i Hercegovini kao budućoj članici Europske unije i njezinom tržištu''.

Poruka je to sa sajma novih biznisa ''LiNKujmo se radi podrške biznisima'' na kojem je svoje proizvode i usluge proteklog tjedna predstavilo 26 novih poduzetnika s područja Grada Konjica, Grada Mostara i Općine Prozor-Rama.

Predstavljeni su biznisi koji djeluju u sektorima proizvodnje suvenira, proizvodnje tipičnih proizvoda, 3D dizajna, poljoprivrede, turizma i uslužnih djelatnosti.

Ovo lokalno partnerstvo je jedno od pet uspostavljenih lokalnih partnerstava za zapošljavanje u okviru projekta „EU4BusinessRecovery – za snažnu domaću ekonomiju“, koji zajednički financiraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka.

Projekt EU4BussinessRecovery ima za cilj smanjenje posljedica izazvanih pandemijom Covid-19 na poljoprivredna i turistička poduzeća, mikro, mala i srednja poduzeća u metalnom i drvnom sektoru, sektoru proizvodnje tekstila, odjeće, kože i obuće, te na poduzetnike i poljoprivrednike.

Projekt osigurava kontinuitet poslovanja poduzeća, te osnivanje inovativnih start-upa, kako bi se sačuvala postojeća i osigurala nova radna mjesta.

EU4BusinessRecovery je nastavak EU4Business projekta, a vrijedan je 13,7 milijuna eura.

Naglašeno je kako su mali i srednji biznisi kičmeni stup razvoja Europske unije i njezinih zemalja te da se ovim projektom pokazalo da Europska unija nije donator nego investitor u BiH.

Poduzetnici navode kako im je ovo veliki vjetar u leđa, a iz EU je poručeno kako im je cilj zadržati više od 1.000 poslova i kreirati stotinu novih.

 

Kopirati
Drag cursor here to close