MO BiH

Natječaj za školovanje kadeta na Vojnim akademijama Oružanih snaga Turske

Natječaj je objavljen za prijem 13 kadeta i to: Vojna akademija kopnene vojske - devet kandidata, Zrakoplovna vojna akademija - tri kandidata, te Vojna medicinska akademija - jedan kandidat.
Gospodarstvo / Posao | 15. 07. 2024. u 10:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine objavilo je danas javni natječaj za školovanje 13 kadeta na Vojnim akademijama Oružanih snaga Republike Turske, za školsku 2024/2025. godinu i ostaje otvoren 15 dana od dana objavlјivanja.

Natječaj je objavljen za prijem 13 kadeta i to: Vojna akademija kopnene vojske - devet kandidata, Zrakoplovna vojna akademija - tri kandidata, te Vojna medicinska akademija - jedan kandidat.

Pored općih uvjeta za prijavu na Vojnu akademiju kopnene vojske i Zrakoplovnu vojnu akademiju kandidati moraju ispunjavati i posebne uvjete a to su: završena srednja škola IV stupanj  (da je nastavnim planom i programom predmet matematika bio zastupljen najmanje dvije, a predmeti kemija i fizika najmanje jednu školsku godinu), da su postigli ukupan uspjeh tijekom školovanja najmanje - dobar, te da nisu stariji od 21 godine na dan 1. rujna 2024. godine.

Kandidati koji se prijave na Vojnu medicinsku akademiju pored općih uvjeta moraju ispunjavati i posebne uvjete a to su: završena srednja škola IV stupanj (da su nastavnim planom i programom predmeti matematika, kemija, fizika i biologija bili zastupljeni najmanje dvije školske godine), da su postigli ukupan uspjeh tokom školovanja najmanje - dobar, te da nisu stariji od 20 godine na dan 1. rujna 2024. godine.

Kandidati prijavlјeni na javni natječaj proći će test fizičke spremnosti, psiho test, test općeg znanja, test poznavanja engleskog jezika i intervju.

O svim uvjetima natječaja kandidati mogu pročitati informacije i preuzeti potrebnu dokumentaciju za prijavu na linku.

Ukoliko kandidati imaju određene nejasnoće, upit mogu poslati na službenu e-mail adresu: kadet@mod.gov.ba, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close