Savjetovanje o uredskom i arhivskom poslovanju

Neum: Inspektori i državni službenici savjetovani o uredskom poslovanju

Završno savjetovanje o uredskomm i elektronskom poslovanju od 21. do 23. listopada u Neumu
Gospodarstvo / Posao | 01. 10. 2024. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za pravni konzalting i edukaciju APKE organizira od 21. do 23. listopada u Neumu veliko završno savjetovanje za 2024. godinu o uredskom i arhivskom poslovanju, elektronskom (digitalnom) komuniciranju, upravljanju elektronskim dokumentima, elektronskom potpisu, elektronskim certifikatima, Zakonu o upravnom postupku, upravnom postupku u policijskim postupcima, inspekcijskim poslovima i upravnom sporu.

Savjetovanje je namijenjeno prvenstveno inspektorima u postupanju komunalnih, tržišnih, građevinskih, sanitarnih, saobraćajnih, inspektora rada i drugih, šefovima pravnih odjeljenja, voditeljima prvostupanjskih i drugostupanjskih postupaka, rukovoditeljima/rukovodećim službenicima i ostalim državnim službenicima organa uprave Bosne i Hercegovine svih nivoa, sindikalnim povjerenicima i članovima sindikalnih organizacija, članovima uprava društava i ustanova, zaposlenicima u pravnim odjelima, odjelima općih i kadrovskih poslova, odjelima za upravljanje ljudskim resursima/ HR Menadžerima, šefovima protokola, članovima vijeća zaposlenika i svima onim koje zanima navedena tematika.

''Cilj savjetovanja je da se sudionicima pojasni, način otklanjanja grešaka nastalih u upravnim postupcima uz davanje jasnih uputa rukovodiocima/rukovodećim službenicima, privrede, voditeljima prvostupanjskih i drugostupanjskih postupaka da svoje postupanje, rokove, utvrđivanje činjenica i tome sl., usklade s odredbama ovih zakona. Posebna pažnja će se obratiti na digitalnu transformaciju poslovanja, elektronsko potpisivanje, elektronski certifikati (procedura registracije potpisa i dobivanja certifikata) kao i upravljanje elektronskim dokumentima u skladu sa novim odredbama ZUP-a'', navode organizatori.

Predavači su: Milica Pranjić, dipl pravnik - pravni savjetnik za upravne sporove Sud BiH; Admir Hadrović – arhivist i nekadašnji direktor Arhiva Federacije Bosne i Hercegovine; Haris Kozica, voditelj CA BH pošta Sarajevo; Muamer Halilović, voditelj RA BH pošta Sarajevo; Edvin Šarić dipl. Pravnik, dugogodišnji voditelj prvostupanjskih i drugostupanjskih postupaka.

Program savjetovanja i obrazac za online prijavu mogu se naći na web stranici: www.apke.ba PRIJAVA ili upitima na e-mail: info@apke.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close