Savjetnici, vozači...

Sistematizacija u Gradu Mostaru - Vijećnici se dogovorili oko 'novih' radnih mjesta

Grad Mostar pristupit će djelomičnoj sistematizaciji radnih mjesta kojom će se povećati broj savjetnika gradonačelnika kao i broj službenih vozača.
Gospodarstvo / Posao | 28. 05. 2024. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar pristupit će djelomičnoj sistematizaciji radnih mjesta kojom će se povećati broj savjetnika gradonačelnika kao i broj službenih vozača. Uvest će se i neke nove pozicije.

Mirza Drežnjak ispred Koalicije za Mostar rekao je kako nije donesena nova sistematizacija iako se o tome govorilo od početka rada ovog saziva Gradskog vijeća te zatražio poziciju savjetnika predsjednika Gradskog vijeća te da bi za to mjesto bile otvorene dvije pozicije.

Silvio Bubalo iz HRS-a rekao je da se tri godine radi parcijalno sistematizacija te upozorio kako je gradu potrebna potpuna sistematizacija jer nekim gradskim odjelima fali ljudi zbog obujma posla. Kritizirao je nacrt u kojem se traži radno iskustvo od samo deset mjeseci.

Dopredsjednik Gradskog vijeća, Velibor Milivojević, predložio je amandman da se broj lektora poveća na tri te da još uvijek materijale dobiva na hrvatskom ili bosanskom jeziku iako je zatražio da, po Ustavu, dobiva materijale na srpskom jeziku.

Ovaj amandman je prihvaćen. Odbijeni su amandmani HRS-a za manjim brojem savjetnika gradonačelnika jer je dobio samo osam glasova, nitko nije bio protiv a suzdržanih je bilo 20. Amandman za uspostavljanje mjesta savjetnika predsjednika Gradskog vijeća je prihvaćen.

Podsjećamo, zbog ''velikog broja specifičnih oblasti koje su u nadležnosti Grada Mostara odnosno Gradonačelnika'' Izmjenom se povećava broj savjetnika gradonačelnika s dva na četiri. Stoji to u Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Gradske uprave Grada Mostara o kojoj će odlučivati gradski vijećnici na sljedećoj sjednici.

Uz to, navodi se i kako zbog potreba Gradonačelnika i Tajništva, broj izvršitelja radnog mjesta ''viši referent-vozač gradonačelnika'', je povećan na dva radna mjesta.

Kopirati
Drag cursor here to close