Karijera

Coke Summership je temelj poslovne karijere

Gospodarstvo / Promo | 19. 10. 2016. u 09:29 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Iskustvo Coca-Colinog programa ljetnih praksi Coke Summership bilo je neprocjenjivo”, kaže Sabrudina Šabanović, 23-godišnja studentica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu: “Sjajno je kada dobiješ priliku da gradiš karijeru u kompaniji koja ti zaista želi pomoći da se profesionalno razvijaš i otkrivaš svoje potencijale.” Šest tjedana prakse provela je u Odjelu za ljudske potencijale, naučivši dragocjene stvari, kako o sebi i svojim do tada skrivenim vještinama tako i o funkcioniranju velikih svjetskih kompanija, kakva je i Coca-Cola. “Praksa će jako utjecati na moj izbor karijere jer sam se pronašla u Odjelu za ljudske potencijale”, ističe Sabrudina.

Sa željom da studentima i mladim profesionalcima približi rad u velikoj kompaniji, usmjerivši ih na izbor karijere u skladu s njihovim preferencijama, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo je u travnju predstavila program ljetnih praksi Coke Summership. Projekt je Coca-Colin doprinos zajednici u rješavanju pitanja zapošljavanja mladih, a Sabrudina je jedna od 20 praktikanata i praktikantica kojima je pružena mogućnost radne prakse i učenja u jedinstvenom radnom okruženju te kompanije.

“Za ovih šest tjedana Coke Summershipa stekla sam životne lekcije koje će zasigurno dati pečat mojoj karijeri”, kaže Branka Ristić, 25-godišnja magistrica ekonomije. Priznaje kako nije bila svjesna značaja prakse dok prvog radnog dana nije saznala da su ona i njenih devetnaest kolega izabrani kao najbolji među više od tisuću prijavljenih. “Coca-Cola ima nevjerojatan talent management sistem – oni znaju kako unaprijediti rad svakog zaposlenika. To je ono što Coke Summership čini odličnom platformom za razvijanje sposobnosti mladih ljudi i zato je prijava na taj program jedna od najboljih odluka koje možete donijeti na početku karijere”, priča Branka. Poslovne vještine, druženje s ljudima, nova prijateljstva uz mnogo smijeha i zabave, ali i naporan rad – to vas čeka na Coke Summershipu, prema Brankinom i Sabrudininom iskustvu. “Svi smo naučili funkcionirati u timu, organizirati svoje vrijeme na pravi način, efikasno iskoristiti resurse kojima raspolažemo, a poboljšali smo prezentacijske, pregovaračke te uvijek potrebne prodajne vještine.” Njih dvije za sada vrijedno volontiraju, dok su u potrazi za prvim ozbiljnijim poslom. “Primjenjujemo praktična znanja iz Coca-Cole znajući da je vrijedan i dobar rad ono što se uvijek isplati i prepozna”, kažu. Svim zainteresiranima preporučuju da prate www.cokesummership.ba i čekaju novi poziv za program praksi, jer je možda baš to vaša prilika za sjajan početak karijere.

 

Kopirati
Drag cursor here to close