25. do 28.9.

Društvo ''Hercegovina Auto d.d Mostar'' na ovogodišnjem Međunarodnom Sajmu privrede u Tešnju

Kompanija "Hercegovina Auto d.d Mostar" će na Međunarodnom Sajmu privrede u Tešnju široj javnosti u okviru zastupništva za brend "Škoda" predstaviti i dva nova modela: "Kodiaq" i "Superb".
Gospodarstvo / Promo | 23. 09. 2024. u 14:23 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

18. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2024 će biti održan od 25.-28. rujna tekuće godine. Jedan od predstavnika na ovom Sajmu biti će i kompanija "Hercegovina Auto d.d Mostar", koja će na ovom Sajmu široj javnosti u okviru zastupništva za brend "Škoda" predstaviti i dva nova modela: "Kodiaq" i "Superb".

Potpuno novi Kodiaq opremljen je 13'' infotainment zaslonom, inovativnim Škoda Smart Dials s dodirnim upravljačkim elementima i novom strukturom ponude uz varijante opreme Design Selections. Njegovih pet pogonskih sklopova sa snagom od 110 kW (150 KS) do 150 kW (204 KS) sada uključuju i plug-in hibridnu verziju - prvu za Kodiaq - s električnim dometom većim od 100 kilometara. Dva najsnažnija motora serijski su kombinirana s pogonom na sve točkove. Premijerno predstavlja i najnoviju generaciju matrix LED glavnih svjetala i sistema adaptivne regulacije voznog postroja (Dynamic Chassis Control). Do danas je proizvedeno 841.900 modela Kodiaq koji su svoje kupce pronašli na 60 tržišta širom svijeta. Serija modela također je osvojila više od 40 međunarodnih nagrada od 2016. godine.

Foto: PR / ŠKODA

S druge strane, Superb se predstavlja s pametno razvijenim dizajnom i širokim spektrom novih tehnologija. Uz izbor od šest savremenih varijanti pogonskog sklopa i poboljšanu aerodinamiku, efikasniji je nego ikad. Ponuda pogonskih agregata snage od 110 kW (150 KS) do 195 kW (265 KS) uključuje plug-in hibrid sa potpuno električnim dometom od preko 100 kilometara i 1.5 TSI sa blago-hibridnom tehnologijom. S novom generacijom, elegantna limuzina će u dogledno vrijeme nuditi i oba tipa hibridne tehnologije, baš kao i praktični Combi (karavanska izvedba Superba). Nova, čista i prostrana unutrašnjost pravljena je od održivih materijala i dolazi s posebno intuitivnim konceptom korištenja koji uključuje Škoda Smart Dials fizičke kontrole ključnih funkcionalnosti u vozilu.

Foto: PR / ŠKODA

Posjetioci Sajma, osim što će imati će priliku upoznati se s novim Škoda modelima, moći će obaviti testnu vožnju Škoda Enyaq Coupé RS iV, prvog potpuno električnog automobila sportske RS linije Škode.

Škoda Enyaq Coupé iV linija modela je predstavljena krajem Januara 2022., a riječ je o elegantnom, sportskom coupé automobilu koji privlači podosta pažnje zbog svog posebnog dizajna. Kad se tome doda i snažni pogon s dva elektromotora ukupne snage 220 kW (299 KS) modela oznake Enyaq Coupé RS iV, pažnju dodatno privlači i pogon na sve točkove.

Foto: PR / ŠKODA

Iz "Hercegovina Auto d.d Mostar" pozivaju sve posjetioce da posjete njihov izložbeni prostor u narednim danima, gdje vas očekuje stručni tim, koji će vam pružiti sve potrebne informacije o Škoda vozilima i uslugama koje nude.

Kopirati
Drag cursor here to close