Hercegovina-Auto d.d Mostar

Novi ŠKODA Superb

Novi ŠKODA Superb nastavak je modernizacije ove marke koja uživa sve veću popularnost na tržištu.
Gospodarstvo / Promo | 03. 09. 2024. u 10:30 Promotivni članak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Model SUPERB može ispuniti i najstrože zahtjeve u pogledu izgleda i opreme, a dostupan je u jedinstvenim verzijama kao što su ekskluzivna varijanta Laurin & Klement, stilska varijanta SportLine, a sada i robusna varijanta Scout.

Četvrta generacija dolazi s obiljem mogućnosti izbora. Superb će i dalje biti dostupan u izvedbi Combi karavan i limuzina (Škoda ju naziva hatchbackom), a kupci će moći birati između sedam različitih dizajna interijera, šest opcija pogona uključujući plug-in hibridnu varijantu i pogon na sve točkove.

Superb eksterijer

Novi dizajn prednjeg kraja, koji zadržava karakterističnu Škoda masku, donosi nova prednja svjetla i donji dio prednjeg branika. Poput stražnjeg kraja na modelu Scala, i Superb će običan logotip marke zamijeniti širokim natpisom cijelom širinom prtljažnika. Svjetla za maglu redizajnirana su te sada, osim svoje korisne funkcije, imaju ključnu dizajnersku ulogu.

 
  / Foto:PR/ Novi ŠKODA Superb

SVJETLA

Napredna tehnologija otkriva svoju ljepotu u dizajnu svjetala modela SUPERB. On je prvo vozilo marke ŠKODA koje sadrži LED Matrix glavna svjetla, a ona nude bolje osvjetljenje ceste i viši stupanj sigurnosti.
LED zadnja svjetla opremljena su animiranim pokazivačima smjera, koji ne samo da otkrivaju kamo vozač namjerava skrenuti, već također unose dinamičnost u vozilo. Zadnja svjetla također se odlikuju osvjetljenjem u obliku slova C tipičnim za obitelj vozila ŠKODA, no unaprijeđena su suvremenim izgledom.

Novi ŠKODA Superb interijer

Svaka značajka u interijeru dizajnirana je kako bi putovanje učinila udobnim. Uživajte u osjećaju luksuza s atraktivnim dekorativnim elementima, presvlakama sjedala, šavovima u naslonima za ruke, kromiranim detaljima i LED ambijentalnim osvjetljenjem koje se proteže duž unutrašnjosti vozila.

Posebna karakteristika nove generacije su višenamjenski Smart Dials koji omogućuju brz i jednostavan pristup raznim funkcijama, uključujući podešavanje klima uređaja.

Unutrašnjost vozila sadrži visokokvalitetne materijale i preciznu izradu, koja je naglašena šavovima u naslonu za ruke i presvlakama sjedala. Pregršt kromiranih detalja može se pronaći na instrumentnoj ploči, vratima i vrhu ručice mjenjača.

  / Foto:PR/ Novi ŠKODA Superb

INFOTAINMENT SISTEM

Odaberite između tri vrhunska infotainment sistema s zaslonom u veličinama od 6,5 do 9,2 inča. Prvoklasna radio i navigacijski sustav “Amundsen”, koji standardno uključuje virtualni kokpit, mogućnost povezivanja usluga ŠKODA Connect, 3D navigaciju te mogućnost upravljanja kontrolama glasom. Po želji, na raspolaganju je Wi-Fi ili ŠKODA sound sustav.

Novi multimedijalni paket donosi i podršku za bežičnu Android Auto i Apple CarPlay povezivost s mobilnim uređajima, uz novu ergonomiju unutrašnjosti. Također, multimedijalni će sistem odsad moći obnavljati svoju softversku podršku potpuno bežično, što uključuje i dodavanje novih aplikacija.

  / Foto:PR/ Novi ŠKODA Superb

Sistemi podrške za vozača i sigurnost

FRONT ASSIST UKLJUČUJUĆI SISTEM PREPOZNAVANJA PJEŠAKA

Front Assist je sigurnosni sistem koji upozorava na opasnost od sudara i u slučaju neizbježnog sudara aktivira kočnice kako bi se ublažile posljedice. S pomoću radarskog senzora u rešetki hladnjaka Front Assist permanentno nadzire razmak od vozila koje vozi ispred te prepoznaje pješake. Ako se razmak smanji ili ako postoji opasnost od sudara, a vozač ne reagira, sustav automatski intervenira.

AUTOMATSKA KONTROLA UDALJENOSTI (ACC)

Nova značajka automatske regulacije udaljenosti može unaprijed očitati ograničenja brzine, kao i druge saobraćajne znakove te prema tome automatski regulirati brzinu kretanja vašeg vozila. Primjerice, ako ste sa svojim SUPERBOM na autoputu i stignete do gradskog područja, automatski će se brzina prilagoditi na 80 km/h. Tek po izlasku iz gradskog područja će asistent vratiti brzinu do ograničenja za vožnju na autoputu.

PODRŠKA ZA ZADRŽAVANJE VOZILA NA SAOBRAĆAJNOJ TRACI

Podrška za zadržavanje vozila na saobraćajnoj traci upozorava na nenamjerno napuštanje saobraćajne trake i aktivnim impulsom upravljača sprječava neželjeni prelazak vozila u drugu saobraćajnu traku. Sistem je aktivan pri brzinama iznad 65 km/h i kod prepoznatljivih oznaka saobraćajne trake.

SISTEM PODRŠKE U GUŽVI

Ovaj sistem nudi veću sigurnost i udobnost u saobraćajnim gužvama i zaustavljanju u saobraćaju. Pomoćnik za zastoj u saobraćaju koristi DSG mjenjač s dvostrukim kvačilom, te sisteme podrške e za prediktivni tempomat i održavanje vozila unutar saobraćajne trake kao i sisteme podrške za promjenu staze.

SISTEM PREPOZNAVANJA SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA

S pomoću jedinice za obradu slike, vozilo provjerava prepoznate saobraćajne znakove i usklađuje rezultate s navigacijskim podacima. Sistem može otkriti ograničenja brzine i znakove o zabrani preticanja, kao i dodatne informacije. Isto tako, on uzima u obzir znakove koji otkazuju prethodno ograničenje i prikazuje ih vozaču.

Superb motori i pogon

Prave novosti kriju se ispod poklopca motora. Tako su dostupna 2 TSI i 2 TDI motora.
Škoda Superb dobiva i hibridni pogon u obliku 1.4 TSI benzinskog motora u kombinaciji s elektromotorom ukupne snage 215 KS. Uz emisiju koja će biti bliska onoj koju ostvaruje hibridni Passat, od svega 39 g/km, novi će Superb nuditi i 50 km čisto električnog dometa.

U Hercegovina-Auto d.d Mostar za vas smo pripremili vrlo povoljne modele financiranja putem financijskog ili operativnog leasinga, a više informacija, kao i posebne leasing ponude i akcije pozovite 036/576-489 ili nas kontaktirajte putem mail adrese info@hercegovinaauto.ba

 

Kopirati
Drag cursor here to close