Mostar

Otkrijte raznovrsnu ponudu Vinske ceste Hercegovine na prvom festivalu vinskog turizma u BiH

Gospodarstvo / Promo | 21. 06. 2024. u 07:33 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vinska cesta Hercegovine je kulturna ruta koja obuhvaća višestoljetnu tradiciju proizvodnje vina u regiji Hercegovine, poznate po mediteranskoj klimi i zahvalnom terenu kraških vapnenaca. Od Ljubuškog i Čitluka u zapadnoj Hercegovini, preko Mostara, Čapljine i Stoca u centralnom dijelu, pa sve do Trebinja na jugoistoku, proizvođači vina Vinske ceste Hercegovine stekli su međunarodnu prepoznatljivost kroz autohtone sorte vina žilavke, blatine, vranca i trnjaka te mnoge međunarodne vinske sorte. Vinarije su najvidljiviji dio Vinske ceste Hercegovine, ali ona uključuje i mnoge prirodne atrakcije, bogato kulturno nasljeđe, gastronomsku ponudu i jedinstvenu kulturu gostoprimstva.

PR  / Festival Vinske Ceste Hercegovine

Festival Vinske Ceste Hercegovine

Festival Vinske Ceste Hercegovine je živopisna proslava bogate vinske kulture i turističke ponude Hercegovine. Smješten u slikovitom Ljetnikovcu Radobolja u Mostaru, ovaj cjelodnevni događaj 4. srpnja 2024. godine prikazat će najbolje od hercegovačkih vina, gastronomije, umjetnosti i turističke ponude. Festival organizira Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine.

Cilj festivala je poznatom mješavinom vinarstva, gastronomije i kulturnih događanja privući raznoliku publiku, od lokalnih ljubitelja vina do međunarodnih turista, pa do turističkih agencija i pružatelja smještajnih kapaciteta. Za vrijeme festivala posjetitelji će uživati i u glazbenom programu izvođača Mirze Selimovića.

PR  / Festival Vinske Ceste Hercegovine

Više informacija

Budite dio ovog jedinstvenog događaja gdje se višestoljetna tradicija vina, hrane i gostoprimstva isprepliće na neotkrivenoj strani Mediterana. Ne propustite priliku da uživate u bogatom programu i upoznate izlagače koji će predstaviti najbolje od turističke ponude Hercegovine.

Za više informacija posjetite: https://hwr.ba/hwr-festival/

PR  / Festival Vinske Ceste Hercegovine
Kopirati
Drag cursor here to close