Gdje se vi kupate?

Božjak - idealno mjesto za osvježenje na Trebižatu

Prolazeći oko ovog mjesta između Ljubuškog i Čapljine i gledajući svu ovu prirodnu ljepotu, točno se zapitate jesmo li dovoljno svjesni kakvo bogatstvo imamo?
Gospodarstvo / Turizam | 15. 08. 2024. u 08:45 Bljesak.info
RTV HB | Pronađite osvježenje na Trebižatu i posjetite Božjak

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da biste se lakše nosili s visokim ljetnim temperaturama, osvježenje se može pronaći i u domaćoj prirodi, ne nužno na moru. Mnogi zato uživaju u blagodatima rijeke Trebižat, a s jednog od njezinih poznatih kupališta priču donosi HT HB.

Prolazeći oko ovog mjesta između Ljubuškog i Čapljine i gledajući svu ovu prirodnu ljepotu, točno se zapitate jesmo li dovoljno svjesni kakvo bogatstvo imamo? Ugodna 22 stupnja u rijeci Trebižat, prekrasna igra vode, sunca i prirode, a uz to je i ljudska ruka ponudila zanimljiv sadržaj. Prepoznaju to polako i turisti iz inozemstva, a nekima od njih čini se kako se više sviđa ova hercegovačka idlia od razvikane Jadranske obale.

"Imamo kuću na Jadranskoj obali, ali nam je bilo prevruće pa smo odlučili otići malo u BiH i rashladiti se. A ovi slapovi su nam predivni", kaže jedna starija turistkinja iz Češke.

"Bili smo na hrvatskoj obali i stvarno je bilo prevruće, 30 i više stupnjeva, a ovdje je znatno hladnije. Sviđa mi se ovdje, osobito ovakvi manji slapovi. Nismo išli na Kravicu, jer je ona nešto dalje i čini mi se kako je tamo previše ljudi", dodao je još jedan mlađi turist iz Češke.

Zatekli su  i neke lokalne kupače, kojih je ipak manje od onih stranih. A nam uz kupanje preporučuju konzumaciju toplih jela s roštilja i hladnog pića te ugodnu vožnju Trebižatom u kanuu.

Zanimljivo je kupati se ovuda, tu su i kafići, može se i pojesti i popiti. Divno. Više je stranaca nego nas domaćih, mi inače idemo dalje negdje", kazala je djevojka iz obližnje Stubice.

"Idemo na kanu safari, start je ovdje s Božjaka, ovdje su čamci, gosti dolaze sa svih strana, evo baš ide jedan moj prijatelj iz Metkovića. Došli smo provesti jedan dan na kanu safariju i da cijeli uživamo u blagodatima rijeke Trebižat svim njenim čarima", rekao je dobro raspoloženi kupač iz mjesta Trebižat kod Čapljine.

Nezaobilazna je i dijaspora. Nakon odmaka od njemačkog asfalta, red je dio godišnjeg odmora provesti u svom rodnom kraju.

Osim Božjaka, od Ljubuškog prema Čapljini cijeli je niz mikro lokacija na rijeci Trebižat koje valja posjetiti i istražiti, a zašto ne i okupati se. A neka vam ovo bude i najbolja pozivnica:

"Dođite na kanu safari na rijeku Trebižat, uživajte u čarima rijeke, uživajte u onome što nam je Bog dao i čuvajmo to."

Kopirati
Drag cursor here to close