Ljubuški

VIDEO Gdje na kupanje? Ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode ali i rashlade u čistoj rijeci.
Gospodarstvo / Turizam | 17. 07. 2024. u 12:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode ali i rashlade u čistoj rijeci. Međutim, sve više gostiju privlači još jedna lokacija, a to je Bililo.

Iako je poznato uz pridjev kupalište uglavnom je odredište za uživanje u prelijepoj prirodi ili pak gastronomskoj ponudi. Istina, netko se i kupa, osobito u čarima rijeke uživaju djeca koja skaču s okolnih stabala što se nadvijaju na Trebižatom.

Naziv kupalište, govore stariji, vezan je uz neka ranija vremena kad tu jeste bilo kupalište, isključivo za muškarce. Danas su gosti šaroliki a i dolaze iz šireg područja, ne samo Hercegovine. Tu su i strani gosti, najčešće oni vezani za Međugorje.

Video: Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Popriličan broj gostiju dolazi i iz susjedne Hrvatske, s poteza od Splita do Dubrovnika. U razgovoru s njima ističu lijepu prirodu i prihvatljive cijene, znatno niže od onih na hrvatskoj obali. Do hercegovačkih odredišta, k tome, Dalmatinci imaju na raspolaganju čak tri granična prijelaza, što olakšava dolazak. Na samom Trebižatu je više od 20 ugostiteljskih objekata.

Najljepši hercegovački vodopadi, kako se vole pohvaliti u tamošnjem turizmu, uz rashladu u rijeci te prirodnim ljepotama ali i povijesnim znamenitostima, jesu privlačan mamac za goste i aduti za razvoj turizma, koje Ljubuški koristi. Povećanje broja gostiju iz godine u godinu svjedoči o uspjehu tamošnje ponude, govore u Ljubuškom.

Kopirati
Drag cursor here to close