Hrvatski dragulj

Hrvatski otok proglašen među najljepšima u Europi

Navode i kako je "ljetno utočište slavnih osoba, nautičara i ljubitelja koktela", ali i da nudi "komad Mediterana koji je obiteljski orijentiran, netaknut i pristupačan".
Gospodarstvo / Turizam | 14. 06. 2024. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prekrasni hrvatski otoci mame svojom ljepotom, mediteranskim šarmom, divnim plažama i impresivnom arhitekturom i prirodom. Svaki od njih poseban je na svoj način, a već dugo oduševljavaju i strance i globalne medije koji o njima pišu samo o superlativima.

Ovih je dana svoju listu najljepših otoka svijeta objavio britanski portal Daily Mail, a u samom vrhu njihova izbora našao se Hvar. Oduševila ih je činjenica kako se radi o najsunčanijem otoku na Mediteranu te ga opisuju kao "hrvatski dragulj koji ima najčišće more", piše Putni kofer.

Najsunčaniji otok na Mediteranu

"Proglašen kao najsunčaniji otok na Mediteranu, s 2.800 sunčanih sati, Hvar će definitivno uljepšati vaš ljetni godišnji odmor. Putopisac Jo Knowsley opisao ga je kao 2hrvatski dragulj koji nudi najčišće more i mirisno okruženje", objavio je Daily Mail.

Navode i kako je Hvar "ljetno utočište slavnih osoba, nautičara i ljubitelja koktela", ali i da nudi "komad Mediterana koji je obiteljski orijentiran, netaknut i pristupačan".

Foto: Canva / Hvar

Jedno od vodećih turističkih mjesta u Hrvatskoj

Otok sunca i lavande jedno je od vodećih turističkih mjesta u Hrvatskoj, a zahvaljujući svojoj burnoj i zanimljivoj povijesti te bogatoj kulturnoj baštini, Hvar je danas u svijetu poznatiji nego ikad prije. O njemu se piše i priča, a da je tako pokazuju naslovi najpopularnijih svjetskih medija koji su otok Hvar nebrojeno puta okrunili titulom najljepšeg, najboljeg i najatraktivnijeg otoka u Europi.

Prema riječima domaćih stanovnika, otok je to koji ne spava tijekom cijele sezone, a nakon što temperature počnu padati, on opet utone u zimski san te postane pust kao i prije nekoliko stoljeća.

Foto: Canva / Hvar

Na listi još četiri otoka

Nakon Hvara Daily Mail je na listu uvrstio prekrasni otok Formenteru u Španjolskoj, slikoviti Porquerolles u Francuskoj, Elbu u Italiji i Folegandros u Grčkoj.

Svi ovi otoci mogu se pohvaliti tirkiznim morem, drevnim ruševinama, očaravajućim uvalama, ukusnom hranom i savršeno su odredište za ljetovanje u 2024. godini!

Kopirati
Drag cursor here to close