Nakon deset godina

Predstavljen turističko-kulturno-informativni vodič ''Mostar - Kompas''

Turističko-kulturno-informativni vodič ''Mostar – Kompas'' predstavljen je u utorak, 1. listopada u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.
Gospodarstvo / Turizam | 01. 10. 2024. u 12:08 K.M. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turističko-kulturno-informativni vodič ''Mostar – Kompas'' predstavljen je u utorak, 1. listopada u Gradskoj vijećnici Grada Mostara.

Ovo je u stvari jedini službeni vodič kad je Grad Mostar u pitanju, a i čitava regija Hercegovine.

''Iz nekih čudnih razloga Grad i županijska Turistička zajednica svojevremeno nisu imali dovoljno sluha da se ozbiljnije bave turizmom. Sve te manjkavosti smo vidjeli. Grad Mostar u svojoj strategiji turizam drži visoko na ljestvici prioriteta, te je prepoznao rad ove grupe ljudi i ponudili im partnerstvo kako bi njihovo iskustvo i rad dodatno oplodili, osnažili i zajedno napravili jedan dodatni iskorak. Grad je napravio dosta kad je u pitanju turizam u protekle tri i pol godine, ovo će biti sigurno jedan hvalevrijedan projekt '', rekao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić i dodao kako je informacija u turizmu sve, te da će ovim napraviti jednu dodatnu vrijednost.

Foto: Bljesak.info / Boris Grbešić, autor brošure

Autor brošure koja ovu godinu proslavlja svoju desetu godinu jeste Boris Grbešić koji je naveo kako je posao biti dosta izazovan, no da je nastojao predstaviti grad koji za sve ima isto značenje.

''Vodič je nastao mnogo prije u našim glavama, no međutim trebalo je dosta vremena da se sve iz realizira, da se obuhvati i napravi jedan vodič koji će pokazati najbolju sliku i najbolje predstaviti grad Mostar, ono što on jeste i ono što nudi. Također, nismo se samo bazirali na Mostar, naravno želimo da turistu zadržimo u Mostaru, ali da ima vremena i da posjeti okolne destinacije, od juga do sjevera naše županije ali i šire. Zato se i zove Mostar Kompas, da Mostar bude baza a da oni hodaju i vide i šta sve sadrži'', rekao je Grbešić.

Iako je proteklih deset godina bio ''usamljen'' u ovom poslu, autor je istaknuo kako, obzirom da je dobio podršku Grada i turističkih zajednica, se nada da su ''bolja vremena ispred nas''.

Brošura ima jako dobru distributivnu mrežu, može se pronaći u hotelima, na kolodvorima, taxi vozilima, kulturnim događajima i slično.

U Gradskoj vijećnici je predstavljena i digitalna platforma koja će sadržavati sve ono što se turistima može ponuditi te se potruditi da turiste što više zadrže u Mostaru.

Foto: Bljesak.info  / Direktorica Turističke zajednice Grada Mostara Elvira Dilberović 

Na predstavljanju ove brošure javnosti obratili su se i direktorica Turističke zajednice Grada Mostara Elvira Dilberović i direktor Turističke zajednice HNŽ-a Anđelko Maslać.

''Ovo je jedina brošura takve vrste i upravo iz tog razloga moramo dati podršku ovom vodiču koji treba postati službeni vodič i Grada i Turističke zajednice. Mi ćemo dati potpunu podršku da ona bude još bolja. Trenutno radimo na izradi vrlo kreativnih vodičkih mapa koje će biti postavljene po cijelom gradu i zasigurno će ovaj Kompas biti od velike pomoći u samom marketingu i promociji i to je ono što nedostaje ovom gradu'', rekla je Dilberović.

Maslać je istaknuo kako na žalost ova brošura do sada nije vrednovana na pravi način, te se nada kako će se to promijeniti.

''Nažalost mi kao Turistička zajednica HNŽ skrbimo o cijeloj županiji i nastojimo svaki grad, općinu ili onu neku turističku zanimljivost prezentirati na najbolji mogući način. Veseli me da je u ovo uloženo ovoliko truda da se prezentira sve posebnosti i zanimljivosti Mostara ali i cijele Hercegovine'', rekao je Maslać i dodao da će nastojati što više promovirati ovu brošuru.

Foto: Bljesak.info / Na predstavljanju u Gradskoj vijećnici

 

Kopirati
Drag cursor here to close