Uživancija

FOTO | Mepas Mall i Franck obilježili Međunarodni dan kave u Mostaru

Prvi dan listopada također se obilježava kao Međunarodni dan starijih osoba, što je bio povod da se događaju pridruže brojni umirovljenici grada Mostara.
Gospodarstvo / Tvrtke | 01. 10. 2024. u 18:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugodno jesensko sunce i miris kave izmamili su u utorak brojne Mostarke i Mostarce na plato Mepas Mall centra, gdje je, u suradnji s Franckom, obilježen Međunarodni dan kave.

Ovo već tradicionalno druženje, okupilo je mnoštvo posjetitelja koji su od jutarnjih sati uživali u mirisima i okusima omiljenog tamnog napitka.

Franckovi profesionalni baristi pripremali su za sve goste brojne šalice Franck Crema turske kave, Superiore espresso kave s Rainforest Alliance certifikatom te ukusne alkoholne i bezalkoholne koktele na bazi čaja od kamilice i đumbira, kao i Cold Brew kave.

Foto: PR / Baristi su rado educirali posjetitelje o savršenom načinu pripreme kave

Uz osmijeh na licu, baristi su rado educirali posjetitelje o savršenom načinu pripreme kave u vlastitom domu.

"Mi u Francku uvijek se rado odazovemo pozivu da doprinesemo obilježavanju Međunarodnog dana kave, posebno ovdje u Mostaru, gdje je kava neizostavan dio svakodnevice. Drago nam je vidjeti da je kava još uvijek snažan društveni simbol u Bosni i Hercegovini", kazao je Timur Kahrović, barista iz Francka.

Prvi dan listopada također se obilježava kao Međunarodni dan starijih osoba, što je bio povod da se događaju pridruže brojni umirovljenici grada Mostara.

Foto: PR / Događaju su se pridružili i brojni umirovljenici

Tomislav Primorac, predsjednik mostarske udruge umirovljenika "Neretva", zahvalio je prisutnima na dolasku i istaknuo značaj ovog dana, koji se obilježava od 1991. godine.

Među posjetiteljima bio je i gradonačelnik Mostara Mario Kordić, koji je sa svojim suradnicima uživao u kavi te rado razgovarao i fotografirao se sa sugrađanima.

Gradonačelnik Kordić pohvalio je rad Doma zdravlja Mostar, čije je medicinsko osoblje na platou besplatno mjerilo šećer u krvi i krvni tlak.

Foto: PR / Gradonačelnik Mostara Mario Kordić

"Ovdje danas provodimo besplatne promotivno-preventivne aktivnosti za sve građane, s ciljem edukacije i prevencije određenih zdravstvenih stanja", naglasila je Kristina Perić, glavna medicinska sestra Doma zdravlja Mostar, dodavši:

"Kava može biti vrlo korisna za mentalno zdravlje, ako se konzumira umjereno, a vrlo često nam svima izmami osmijeh na lice".

Program na platou centra bio je obogaćen glazbenom atmosferom i nastupom HKUD-a "Sv. Ante Cim", čije su vesele članice predstavile svoju bogatu baštinu.

Foto: PR / Program na platou centra bio je obogaćen glazbenom atmosferom i nastupom HKUD-a Sv. Ante Cim

Da kava može biti inspiracija za umjetnost, potvrdila je Karla Ćosić, akademska grafičarka i profesorica likovne kulture, koja je tijekom događaja kreirala sliku koristeći kavu kao medij.

Tradicionalno druženje uz kavu dodatno su obogatili Philips, Leda voda i slastičarnica Lana, koji su posjetiteljima ponudili osvježenje i slatke zalogaje pod toplim zrakama jesenskog sunca.

Što Međunarodni dan kave znači za Mepas Mall, objasnili su iz marketinga Mepas Mall centra:

"Mostar i kava, pa to je jedna posebna priča, koja je, vjerujemo, poznata i izvan našeg lijepog grada. Upravo zato je obilježavanje Međunarodnog dana kave, u suradnji s Franckom, jedan vrlo poseban dan za sve nas u Mepas Mall centru. Uvijek nam je drago okupiti drage Mostarce, kao i goste iz drugih gradova, na opuštenom druženju uz šalicu odlične kave. Vidimo se i sljedeće godine na istom mjestu, u isto vrijeme".

Foto: PR / Posjetitelji su od jutarnjih sati uživali u mirisima i okusima omiljenog tamnog napitka
Kopirati
Drag cursor here to close