Građanima Općine Centar

Omogućen jednostavni pristup izvodima iz matičnih knjiga u suradnji s UniCredit Bank i Monri Payments

Ovaj sistem omogućava građanima da koriste različite online platne metode, bez da čekaju u redovima, kako bi izvršili plaćanja.
Gospodarstvo / Tvrtke | 11. 07. 2024. u 11:14 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općina Centar Sarajevo je potpisala ugovor s UniCredit Bank i Monri Payments o uvođenju elektronskog plaćanja administrativnih taksi i online apliciranja za izvode iz matičnih knjiga, kojim se postigao značajan iskorak u modernizaciji i digitalizaciji administrativnih usluga.

Implementacijom ovog ugovora, građanima općine Centar će se omogućiti da brzo i jednostavno plaćaju administrativne takse, poštanske usluge, kao i da online apliciraju za izvode iz matičnih knjiga. Ovakav sistem pruža ne samo praktičnost i uštedu vremena, već i transparentnost u financijskim tokovima, što je od velike važnosti za sve korisnike usluga.

  / Foto: PR / Almir Gredić

"Naša banka kontinuirano radi na uvođenju inovativnih rješenja koja olakšavaju svakodnevne financijske transakcije. Primjenom ovakvog vida poslovanja u javnoj upravi, građanima se osigurava brzo i efikasno rješavanje obaveza, ali i kretanje ka modernoj i digitalnoj budućnosti. UniCredit je duboko posvećen simplifikaciji, transformaciji i digitalizaciji jer igraju ključnu ulogu u unaprjeđenju kvalitete života građana. Sigurni smo da će građani prepoznati prednosti ovog sistema i koristiti ga s povjerenjem.'', izjavio je Almir Gredić, član Uprave za Korporativno bankarstvo UniCredit Bank d.d.

Ovaj sistem omogućava građanima da koriste različite online platne metode, bez da čekaju u redovima, kako bi izvršili plaćanja. Osim online plaćanja administrativnih taksi, građanima će biti omogućeno i online apliciranje za izvode iz matičnih knjiga (rodni list, državljanstvo, smrtni list, vjenčani list...) pri čemu će im tražena dokumentacija biti dostavljena na kućnu adresu.

PR  / Damir Čaušević - Monri Payments

''Digitalizacija je jedan od temelja poslovanja Monri Payments-a. S obzirom na to da se ovdje radi o javnoj upravi, Općini Centar, osjećamo još veću odgovornost, ali i ponos što smo dio digitalne transformacije Bosne i Hercegovine. Povećanje broja mjesta u BiH koja omogućuju moderne načine plaćanja Monrijev je poslovni cilj, ali i moj lični, s obzirom na to da smo krenuli kao start-up upravo na ovom tržištu, uz predanost inovacijama i stalnom napretku. Vjerujem da će online naplata pojednostaviti procese i doprinijeti kvaliteti života lokalne zajednice, što nam je svima snažna motivacija za dalje'', ovom prilikom je izjavio Damir Čaušević, suosnivač i predsjednik Uprave Monri Payments-a.

Potpisivanje ovog ugovora predstavlja dobar primjer procesa digitalne transformacije lokalne zajednice i modernizacije javne uprave, čime se omogućava povećanje efikasnosti u pružanju usluga građanima.

Kopirati
Drag cursor here to close