DIGIMET

Posjeta poduzeća iz Srbije lokalnim firmama kroz projekt Digimet

Projekt DIGIMET, inicijativa Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike u Mostaru, INTERA Tehnološkog Parka Mostar i Inovacionog Centra Mašinskog Fakulteta u Beogradu, potiče regionalnu suradnju i poslovne mogućnosti
Gospodarstvo / Tvrtke | 14. 06. 2024. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta DIGIMET, poduzeća iz Srbije su nedavno imala priliku posjetiti lokalne firme u Hercegovini radi uspostavljanja bilateralnih poslovnih odnosa.

Nositelji projekta su predstavili svrhu i ciljeve posjete te omogućili sudionicima da se međusobno upoznaju i razmijene kontakte. Ovi posjeti su bili usmjereni na poticanje izravnih poslovnih veza između poduzeća iz Srbije i Hercegovine, čime se otvara prostor za buduću poslovnu suradnju.

Ova posjeta je organizirana u okviru projekta DIGIMET, koji je dio projekta Inovacije i digitalizacija malih i srednjih poduzeća u BiH/EU4DigitalSME kojeg zajednički financiraju Europska unije i Savezno ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke (BMZ) s ciljem razvoja ekonomije u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na digitalnu transformaciju. Projekt implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Prvi dio posjeta obuhvatio je obilazak firme SIK d.o.o. Mostar koja je specijalizirana za proizvodnju čeličnih konstrukcija i sklopova za industriju, a svoje proizvode plasira na zahtjevna tržišta Europske unije i SAD-a.

Foto: PR / Posjeta poduzeća iz Srbije lokalnim firmama kroz projekt Digimet

Nakon posjete SIK-u d.o.o., delegacija je obišla još dvije značajne firme smještene u industrijskoj zoni Knešpolje. Prva je bila iFORM d.o.o., specijalizirana za proizvodnju složenih i sofisticiranih alata za oblikovanje lima, koji se koriste u vrlo zahtjevnoj automobilskoj industriji.

Druga firma koju su posjetili bila je EMERUS d.o.o. koja proizvodi aluminijske profile za razne industrijske grane. Ove posjete su gostima iz Srbije pružile uvid u visoku razinu tehnologije i stručnosti koju ove hercegovačke firme posjeduju.

Foto: PR / Posjeta poduzeća iz Srbije lokalnim firmama kroz projekt Digimet
Foto: PR / Posjeta poduzeća iz Srbije lokalnim firmama kroz projekt Digimet

Kulminacija posjeta bio je mini B2B događaj organiziran u INTERA Tehnološkom Parku gdje su poduzetnici su imali priliku upoznati se i uspostaviti kontakte s još nekoliko hercegovačkih firmi, među kojima su ALFA THERM d.o.o, STARK d.o.o., iSTEEL d.o.o., MAK INDUSTRIES d.o.o, NEXT INSTRUMENTS d.o.o. i VML ENGINEERING d.o.o.

Foto: PR / Posjeta poduzeća iz Srbije lokalnim firmama kroz projekt Digimet

Uz prezentacije, međusobno upoznavanje i razmjenu kontakata, stvoreni su temelji za potencijalne poslovne suradnje koje mogu donijeti koristi objema stranama.

Projekt DIGIMET, kojeg implementiraju Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, INTERA Tehnološki Park Mostar te Inovacioni Centar Mašinskog Fakulteta u Beogradu, dokazao je važnost ovakvih inicijativa u jačanju regionalne gospodarske suradnje i otvaranju novih poslovnih prilika.

Kopirati
Drag cursor here to close