Akvizicija

Svjetlan Stanić objavio ponudu za preuzimanje Bihaćke pivovare

Akvizicijom Bihaćke pivovare u svom portfelju Stanić grupa sada ima uz proizvodnju bezalkoholnih pića, jakih alkoholnih pića i proizvodnju piva. Za ukupan paket dionica Stanić bi trebao izdvojiti 1,09 milijuna KM.
Gospodarstvo / Tvrtke | 19. 09. 2024. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetlan Stanić objavio je ponudu za za preuzimanje Bihaćke pivovare. Stanić je nedavno stekao kontrolni paket dionica bihaćkog gospodarskog društva, od čega 3,6680% dionica čine dionice posebne klase kojima se ne trguje na berzi.

Predmet ponude je 1.269.771 dionica koje čine 49,8855 % osnovnog kapitala društva.

Cijena u ponudi za preuzimanje iznosi 0,86 KM po dionici, što znači da bi za ukupan paket dionica Stanić trebao izdvojiti 1,09 milijuna KM.

Stanić je sredinom srpnja kupio kontrolni paket u Bihaćkoj pivovari od Adema Ibrahimpašića za 991.200 KM. To znači da bi ga preuzimanje, ukoliko ponuda bude 100% uspješna, ukupno moglo stajati oko 2 milijuna KM, ne računajući dugove.

Akvizicijom Bihaćke pivovare u svom portfelju Stanić grupa sada ima uz proizvodnju bezalkoholnih pića, jakih alkoholnih pića i proizvodnju piva. 

"Bihaćka pivovara sa svojim proizvodnim kapacitetima i asortimanom idealno se uklapa u poslovnu viziju Stanić grupe temeljenu na tržišnoj poziciji i etabliranim brandovima Grupacije te našoj gotovo tridesetogodišnjoj suradnji s Heinekenom, čiji smo ekskluzivni distributer za BiH i u čemu vidimo potencijal za proširenje zajedničke suradnje na tržištima regije i izvan same distribucije", obrazložio je Stanić akviziciju.

Svjetlan Stanić ključna je osoba porodične tvrtke Stanić, koja posluje još od 1983. godine. Magazin Nedeljnik ga je procijenio kao trećeg najbogatijeg čovjeka u BiH s bogatstvom vrijednim 631 mil EUR.

Stanić Grupa je tržišni lider u distribuciji pića, duhanskih proizvoda i tehničke robe, a surađuje s najvećim svjetskim multinacionalnim kompanijama i brendovima, piše portal Indikator.

Kopirati
Drag cursor here to close