Najavljeni u srpnju krneuli pred izbore

FOTO | Bageri na terenu - radovi na izgradnji parkirališta u Centru 2

Konačno se počelo sređivati i godinama zapušteno dvorište.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 10. 2024. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je u srpnju najavljeno da će radovi na izgradnji parkirališta u Centru 2 krenuti uskoro, bageri su 'izašli na teren' u predizbornom vremenu.

Stanovnici okolnih zgrada ovog naselja godinama se žale na zapušteno dvorište.

''Dvorište je očajno zapušteno, ne zna se kada nam je gore ljeti kada zapuše vjetar i digne prašinu u zrak ili zimi kada su tu ogromne lokve'', pisali su nam ranije stanovnici ovog naselja ogorčeni na godine čekanja, no konačno će se izgraditi parking, kojeg je gradsko poduzeće Mostar parking nedavno predstavilo javnosti.

''S obzirom na potrebe parkiranja radovi će se izvoditi u nekoliko faza, pa će se tako prvotno krenuti na sjeveroistočnom dijelu parcele. Izvođač će ograditi područje faze 1 izvođenja radova kako je prikazano na skici, pa molimo građane da ne parkiraju automobile na tom dijelu, a na ostalom dijelu će parkiranje biti omogućeno'', objavio je Mostar Parking, govoreći da će radovi krenuti 20. rujna. Naveli su kako će se po završetku prve ići u ostale faze radova.

''Molimo građane za strpljenje kako bi što prije mogli radove privesti kraju'', objavilo je poduzeće.  

U međuvremenu na službenoj Facebook stranici gradonačelnika Mostara objavljen je videozapis, u kojem komentira ovaj prostor, najavljuje gradnju parkirališta te poziva stanare da prate radove te ih po završetku usporede s vizualizacijom koja je predstavljena.

Još u srpnju Bljesak.info je pisao kako Mostar Parking kreće s radovima na uređenju novih javnih parkirališta na lokacijama u naselju Centar 2, Zagrebačkoj ulici i naselju Luka.

''Radovi bi, kako doznajemo, na lokaciji u Centru 2 trebali, nakon što je potpisan Okvirni sporazum sporazuma s JP Komunalno d.o.o., krenuti uskoro'', pisali smo u srpnju, kada nam je rečeno da se ''početak radova očekuje za nekoliko dana''. 

Planirana je izgradnja 97 parking mjesta sa rasvjetom i drvoredima, navodno je prvotni plan reduciran, te će se graditi 91 parkirno mjesto, upravo radi zelenila. Ukupna procijenjena vrijednost radova je oko 260.000,00 KM. 

Kopirati
Drag cursor here to close