Radi se...

FOTO | Evo kako napreduju radovi na rekreacijskom području Buna Bunica

Proizvođač tablastih zatvarača je dostavio vodilice i pragove, koji su već postavljeni. Sada se radi na pripremi armature za stubove, postavljanju oplate za betoniranje stubova, kao i samom betoniranju stubova.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 07. 2024. u 16:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na rekreacijskom području Buna Bunica traju, a kako prenosi Facebook stranica Mostar info - trenutno se intenzivno radi na armiranobetonskim stubovima glavnog pješačkog mosta s tablastim zatvaračima na Bunici.

Kako se navodi u u objavi, proizvođač tablastih zatvarača je dostavio vodilice i pragove, koji su već postavljeni. Sada se radi na pripremi armature za stubove, postavljanju oplate za betoniranje stubova, kao i samom betoniranju stubova.

Podsjećamo, kako je objavljeno polovinom srpnja 2024. glavni dio radova na sanaciji rekreacijskog područja Buna Bunica, koji su započeli u siječnju ove godine u okviru projekta "Mostar - Prostri koji pokreću", trebali bi biti završeni početkom jeseni.

Iako je prvobitni plan bio da se prva faza sanacije okonča do kraja lipnja ove godine, taj rok prolongiran je za početak jeseni. Naime, nakon što je preusmjerena rijeka Bunica zbog početka radova na sanaciji oštećenih obaloutvrda, otkriveno je da su oštećenja znatno veća nego što je prvobitno procijenjeno.

Prva faza uključuje rekonstrukciju pješačkih mostova, sanaciju obaloutvrda, uređivanje obale, osposobljavanje slavina na otvorenom, izgradnju javnog toaleta, rekonstrukciju kompletne betonske plaže uz Bunicu, kao i uređivanje klupa, te druge manje radove.

Kultno kupalište

Sportsko-rekreacijska zona i kupalište Bunica smješteno je na ušću rijeke Bunice u rijeku Bunu, na površini od 10 hektara, desetak kilometara južno od Mostara. Riječ je o omiljenom ljetnom izletištu Mostarki i Mostaraca, a proteklih godina taj prostor je uglavnom neodržavan i zapušten.

Zahvaljujući projektu ''Mostar – Prostori koji pokreću'' ovo izletište ponovno bi trebalo zasjati u punom sjaju.

Spomenuti projekt implementira češka nevladina organizacija People in Need, uz partnerske organizacije Everday Peace Indicators, Omladinski kulturni centar Abrašević, Agenciju lokalne demokracije Mostar i Udruženje građana „Nešto više“. Projekt podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Grad Mostar također je izdvojio više stotina tisuća konvertibilnih maraka za revitalizaciju Bune i Bunice, a osigurao je i potrebne dozvole nadležnih odjela, sukladno projektnoj dokumentaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close