Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova

Kordić AEPTM-u obećao priključak na kanalizaciju i nove kontejnere

Kako je priopćeno iz AEPTM-a, povod za posjet bili su razgovori o poboljšanju komunalne infrastrukture koju Agencija koristi već četiri godine odnosno od puštanja u rad novog kompleksa.
Gospodarstvo / Ulaganja | 04. 09. 2024. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U radnom posjetu Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova (AEPTM) u srijedu je boravilo izaslanstvo Grada Mostara, predvođeno gradonačelnikom Mariom Kordićem.

Kako je priopćeno iz AEPTM-a, povod za posjet bili su razgovori o poboljšanju komunalne infrastrukture koju Agencija koristi već četiri godine odnosno od puštanja u rad novog kompleksa.

Budući da je riječ o problematici, koja je u nadležnosti gradskih komunalnih poduzeća, na današnjem sastanku su razmatrane mogućnosti priključenja Agencije na kanalizacijsku mrežu, te korištenja reciklažnih otpadnih kontejnera, koji će uskoro biti postavljeni na ulice diljem grada.

Ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević je današnji, inače prvi posjet gradonačelnika Mostara odnosno predstavnika gradskih struktura, iskoristio da goste upozna s temeljnim nadležnostima Agencije, te stručnoj suradnji sa srodnim institucijama iz zemlje i inozemstva, koja se planira i realizira s ciljem unaprjeđenja edukacijskih programa policijskih službenika svih razina vlasti naše zemlje, čime Agencija na najbolji način doprinosi jačanju sigurnosnog sustava BiH.

Izaslanstvo Grada Mostara je danas obišlo kompleks Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, u kojem je početkom ovog tjedna temeljnu policijsku obuku počelo pohađati 145 kadeta Granične policije BiH, koji se školuju prema nastavnim planovima i programima, usklađenim s FRONTEX-ovim zajedničkim nastavnim planovima temeljne obuke granične i obalne straže EU (Common Core Curriculum 2022).

U susretu s kadetima i predavačima, izaslanstvo grada Mostara se na licu mjesta uvjerilo u izvrsnost uvjeta rada u Agenciji. Nakon obilaska svih kapaciteta, predstavnici Grada su najavili mogućnosti realiziranja zajedničkih projekata, poglavito onih koji bi aktualizirali sigurnosne probleme s kojima se susreću jedinice lokalne samouprave.

Kopirati
Drag cursor here to close